BELLUS PANDAM: După ce a propus închiderea procedurii, considerând că nu există niciun vinovat pentru faliment, lichidatorul judiciar FALIMVEST a depus cerere de atragere a răspunderii împotriva lui Adrian LULUŞAN… individ care oficial nu a avut nicio calitate în firmă; patroana din acte, profesoara Alina-Teodora LULUŞAN din Curtici, a mai bifat recent falimentele DORIAN & FRIENDS şi UMBRELLA INK… societăţi trecute pe numele ei în urmă cu câteva luni! (document atașat)

Înfiinţată în septembrie 2020, de Daiana-Paula SUCIGAN, cu sediul social în Arad, societatea BELLUS PANDAM SRL (CUI/CIF: 43069692) a fost trecută pe numele profesoarei (din Curtici) Alina-Teodora LULUŞAN (foto) la începutul acestui an (2023) şi tot atunci sediul social a fost mutat în comuna Săcălaz din judeţul Timiş. Trebuie reţinut că noua patroană ŞI ADMINISTRATOR din acte este mama lui Adrian LULUŞAN (foto), cel cu ţeapa DOLCESA (AICI).

BELLUS PANDAM SRL a intrat direct în faliment pe 27 aprilie 2023, cererea debitoarei fiind admisă de judecătorul sindic Ştefan Dorin CARAVELEA de la Tribunalul Timiş… deşi instanţa bănăţeană nu avea competenţă teritorială pentru a judeca această cauză.

Tabelul definitiv (identic cu cel preliminar) prezintă o masă credală de 133.805 lei şi un singur creditor – AJFP Timiş, iar site-ul ANAF arată că peste 40% din restanţele fiscale (134.805 lei pe site!) reprezintă stopaj la sursă.

Convocată de două ori pentru confirmarea lichidatorului judiciar, Adunarea Creditorilor nu s-a întrunit pentru că AJFP Timiş nu s-a deranjat să participe sau măcar să trimită vot, aşa că FALIMVEST SRL „s-a gândit să-şi bage picioarele” şi să propună închiderea procedurii – detalii AICI.

„Raportul privind propunerea de închidere a procedurii prevăzute de Legea 85/2014” a fost publicat în BPI pe data de 1 septembrie 2023 şi urma să fie analizat de judecătorul sindic la termenul din 5 octombrie 2023. Mai mult pe motive procedurale, instanţa a acordat o amânare pentru data de 16 noiembrie 2023.

În perioada dintre cele două termene, FALIMVEST SPRL a venit cu o COMPLETARE la Raportul privind cauzele insolvenţei, probabil ca urmare a faptului că Direcţia ANTIFRAUDĂ Deva a pus la dispoziţia lichidatorului judiciar (provizoriu) nişte documente, după cum a precizat acesta.

În acea „completare”, practicianul în continuare o scaldă în unele privinţe („nu ne putem pronunţa”), dar vine și cu nişte acuzaţii, cum ar fi aceasta:

În contul 5311 „Casa în lei” se regăseşte suma de 184.164,26 lei, sumă care nu a fost niciodată justificată şi nepredată lichidatorului judiciar. Dacă această suma ar fi recuperată, întregul tabel de creanţe ar fi acoperit

Dubios este faptul că FALIMVEST SPRL nu nominalizează persoanele vinovate de intrarea în faliment şi a formulat cerere de atragere a răspunderii împotriva lui Adrian LULUŞAN, persoană care oficial nu a îndeplinit atribuţii de administrator la BELLUS PANDAM SRL.

Această situaţia bizară duce la două ipoteze: documentele de la ANTIFRAUDĂ arată că, de fapt, firma a fost administrată de Adrian LULUŞAN sau lichidatorul judiciar (provizoriu) a formulat acţiunea împotriva acestui individ… ca să fie respinsă de instanţă!

SĂ RECAPITULĂM:
Tribunalul Timiş judecă un dosar de faliment… cu toate că nu avea competenţă teritorială; unic creditor, Fiscul nu participă şi nu trimite vot la nicio Adunarea a Creditorilor (au fost două convocări); mai mult, AJFP Timiş nu formulează acţiune de atragere a răspunderii personale… deşi existau şanse mari ca procedura să fie închisă la termenul de judecată din 16 octombrie 2023; lichidatorul judiciar (provizoriu), care iniţial nu a identificat vreun vinovat pentru intrarea în incapacitate de plată, depune cerere de atragere a răspunderii personale împotriva unei persoane care nu a ocupat funcţie de administrator la BELLUS PANDAM SRL. Cam multe ciudăţenii la un singur faliment!

Şi se pare că surprizele vor continua! Relativ recent, au intrat direct în faliment DORIAN & FRIENDS SRL (CUI/CIF: 40805603) şi UMBRELLA INK SRL (CUI/CIF: 42868209). Ambele societăţi au fost preluate recent de Alina-Teodora LULUŞAN… şi de ambele proceduri se ocupă, la propunerile debitoarelor, practicianul FALIMVEST SPRL.

DOCUMENT ATAŞAT:
BELLUS PANDAM SRL – Completare la raport privind cauzele şi împrejurarile care au dus la insolvenţă

CITIŢI ŞI:
BELLUS PANDAM: Un faliment de care se ocupă Tribunalul Timiş… deşi competenţa teritorială pentru judecarea cauzei aparţine instanţei din Arad; firma înfiinţată de Daiana-Paula SUCIGAN a fost trecută pe numele profesoarei LULUŞAN (din Curtici)… mama celui cu ţeapa DOLCESA; în Raportul privind cauzele insolvenţei, specialistul FALIMVEST foloseşte de vreo 10 ori formularea „nu ne putem pronunţa”

ADRIAN TIM CAFE, firma arădeană care a derulat ţeapa DOLCESA din Timişoara, a avansat la faliment; administratorul judiciar nu a primit documentele financiar contabile şi acuză societatea înfiinţată de Adrian LULUŞAN şi trecută pe numele unui septuagenar că „se opune efecturării inventarierii patrimoniului”