BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL a intrat în insolvenţă; instanţa a programat Adunarea Creditorilor pe 31 decembrie 2018!

BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA (CUI: 32927502) a fost înfiinţată în martie 2014, iniţial cu sediul social în Constanţa, mutat anul trecut în Capitală. Chiar dacă acţionarii minoritari s-au mai schimbat, turcul cu cetăţenie română Oguz YILMAZ a deţinut şi deţine în continuare controlul asupra societăţii care se lăuda în urmă cu 4 ani că „aduce, pentru prima dată în România, conceptul de «proprietate periodică». Devii proprietar periodic, cu drepturi depline, al unui apartament, prin încheierea unui contract de vânzare-cumpărare (Codul Civil, Art. 687-692). Puteţi folosi, vinde, închiria, lăsa moştenire, etc. proprietatea ta”.

Despre ce „minunăţie” se anunţa a fi „cel mai mare resort construit vreodată în România” puteţi afla AICI. Despre situaţia actuală a societăţii care dezvoltă proiectul, adică BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA, puteţi afla din articolul de faţă… şi din cele viitoare, desigur.

Conform bilanţului public, firma controlată de Oguz YILMAZ a încheiat anul trecut cu pierderi de 2,67 milioane lei… şi cu datorii de 52,59 milioane lei. Teoretic, aceste restanţe financiare sunt acoperite de activele imobilizate – 24,34 milioane lei –  plus cele circulante (41,6 milioane lei), cu menţiunea că stocurile sunt evaluate de 24,43 milioane lei, iar creanţele se ridică la 17,16 milioane lei. În ceea ce priveşte creanţele, acestea probabil sunt reprezentate de sumele de bani pe care le mai au de plătit persoanele/firmele care au cumpărat apartamente în „resort-ul mini-staţiune”… care este „amplasat la un kilometru de Olimp„.


BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA – rezultate financiare 2017

Dacă anul trecut au existat doar câţiva creditori care au acţionat în instanţă BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA pentru a-şi recupera banii cuveniţi, anul acesta situaţia s-a înrăutăţit şi… s-a ajuns la deschiderea procedurii generale de insolvenţă, decizia fiind pronunţată de judecătorul sindic Alexandra Luiza BÂREA BREZAE de la Tribunalul Bucureşti pe data de 22 octombrie 2018 – Dosar nr.34261/3/2018.

Oficial, procedura a fost deschisă la cererea debitoarei, dar după ce mai mulţi creditori au depus cereri de aplicare a Legii 85/2014… printre aceştia numărându-se şi patronul Oguz YILMAZ!

În documentaţia depusă la dosar se spune că „la data depunerii cererii de deschidere a procedurii, datoriile societăţii sunt în cuantum de 6.944.796,51 lei, iar disponibilul bănesc, potrivit aceleiaşi balanţe contabile aferente lunii septembrie este în cuantum de 179.857,68 lei”, cu menţiunea că „datoriile înregistrate către bugetul de stat sunt în cuantum de 829.751 lei, iar cele înregistrate către ceilalţi creditori care reprezintă diferenţa până la suma de 6.944.796,51, lei”. Ţinând cont de bilanţul aferent anului 2017, probabil că suma de 6,94 milioane lei se referă la datoriile scadente sau pentru care a fost depăşit termenul de plată, şi nu la cele totale.

Instanţa a numit CITR FILIALA BUCUREŞTI SPRL în funcţia de administrator judiciar provizoriu, acest practician fiind propus de creditoarea TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA, nu de debitoare, şi a stabilit data de 6 decembrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală. Prima Adunare a Creditorilor urmează a fi reprogramată pentru că judecătorul sindic a stabilit să se întrunească pe 31 decembrie 2018 (zi nelucrătoare)!

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.34261/3/2018, al debitoarei BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA Bucureşti, este programat pe 25 februarie 2018. (sursa foto: imperatortravel.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

BLAXY PREMIUM RESORT & HOTEL SA – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă