BOMBA ANULUI s-a fâsâit! Creditorul FORGEX INSTALTEL a cerut insolvenţa RCS & RDS, dar a renunţat ulterior

0

rcs-600

Una dintre cele mai mari companii din România, cu o implicare fantastică în domeniul audio-video, dar şi în fenomenul fotbalistic, a evitat „glonţul de lângă ureche”, poate şi cu sprijinul Justiţiei, teoretic oarbă. Cred că aţi ghicit, vorbim despre RCS & RDS SA Bucureşti (CUI: 5888716).

Într-un anonimat oarecum suspect, s-au derulat două termene de judecată în Dosarul nr.27057/3/2016, deschis la Tribunalul Bucureşti, speţă în care creditorul FORGEX INSTALTEL SRL (CUI: 16235402) a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva celui mai important operator de servicii de telecomunicaţii din România – RCS & RDS. Cererea creditorului a fost depusă pe 14 iulie 2016, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe 5 septembrie 2016.

rcs-rds-proces-insolventa-w

La primul termen, instanţa a amânat pronunţarea. Important de reţinut este faptul că instanţa a amânat doar pronunţarea, ceea ce înseamnă că nu s-a pus problema că vreuna din părţi ar trebui să aducă nişte (noi) acte prin care să îşi susţină punctul de vedere. Amânarea a fost de două săptămâni, ceea ce sugerează că, de fapt, Tribunalul Bucureşti a încercat să împace creditorul şi debitorul, astfel încât să nu apară BOMBA ANULUI!

PROBABIL, doar probabil, discuţia/disputa a fost de genul următor: creditorul a reclamat faptul că nu şi-a primt banii pentru o anumită prestaţie; în replică, debitorul a invocat faptul că face plăţi curente, prin urmare nu este în stare de insolvenţă, dar nu a vrut să achite suma invocată de creditor din diverse motive. De exemplu, pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale aşa cum au convenit. Până la urmă, RCS & RDS a dat nişte bani, că altfel debitoarea nu îşi retrăgea cererea

Cine este creditorul care a cerut insolvenţa RCS & RDS SA

FORGEX INSTALTEL SRL este o firmă înfiinţată în 2004, în Satu Mare, şi-a schimbat sediul social în Bucureşti (în 2014), se ocupă de „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, are un capital social de 2.600 lei, deţinut de:

  • Grigore Dorel LOHAN (52 de ani) – 98,10%
  • Lucian Gheorghe LOHAN (32 de ani) – 1,90%
    Doar asociatul majoritar, Lucian Gheorghe LOHAN, îndeplineşte atribuţiile de administrator.

forgex-instaltel-10-ani-2015-600

Rezultatele financiare din ultimii 10 ani arată că firma nu e cine ştie ce… în comparaţie cu RCS & RDS SA. De exemplu, la finalul anului trecut, FORGEX INSTALTEL SRL înregistra creanţe de 1.106.702 lei. Şi dacă toată această sumă ar fi trebuit să o încaseze de la RCS & RDS SA… nu era mare şmecherie. Desigur, doar pentru RCS & RDS; pentru firma controlată de cei doi LOHAN reprezintă o suma importantă.

Interesan este faptul că firma şi-a suspendat activitatea pe 10 iunie 2016, pentru o perioadă de 3 ani. Şi pentru că nu mai avea activitate, s-a gândut „să se distreze” cu RCSD & RDS!

RCS & RDS – „datori vânduţi”

De ce spun că un milion de lei nu e mare şmecherie pentru debitoare? Pentru că RCS & RDS avea, la finalul anulu trecut, datorii totale de aproape UN MILIARD DE EURO. Desigur, dacă ai asemena datorii, nu înseamnă că trebuie să îţi neglijezi colaboratorii/furnizorii „mai necăjiţi”. Aşa au făcut METRO sau CARREFOUR şi au avut oarece probleme (detalii AICI şi AICI).

rcs-rds-10-ani-2015-w

În ceea ce priveşte debitoarea RCS & RDS SA din Dosarul de insolvenţă nr.27057/3/2016, cu siguranţă că nu stă în banii revendicaţi de FORGEX INSTALTEL SRL (reprezintă suma pe care probabil a primit-o Moise GURAN în 6 luni!). Chiar dacă ar fi vorba de peste un milion de lei – adică vreo 250.000 euro, procent insignifiant dacă îl raportăm la totalul datoriilor companiei – nu cred că ar fi o problemă financiară pentru RCS & RDS SA. Dar rămâne problema de imagine şi de onestitate financiară… mai ales când ai foarte mulţi „prieteni”! Şi mai rămâne şi întrebarea: Câţi de FORGEX INSTALTEL mai sunt?! (sursa foto: facebook.com)

NOTA autorului:
L-am întrebat pe „prietenul” Google dacă a mai scris cineva despre acest subiect… şi mi-a spus că NU. Cred/sper că are dreptate. Prin urmare, consider că ar fi frumos şi corect din partea celor care preiau această informaţie să menţioneze sursa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.