BOMBA ANULUI s-a fâsâit! Creditorul FORGEX INSTALTEL a cerut insolvenţa RCS & RDS, dar a renunţat ulterior

rcs-600

Una dintre cele mai mari companii din România, cu o implicare fantastică în domeniul audio-video, dar şi în fenomenul fotbalistic, a evitat „glonţul de lângă ureche”, poate şi cu sprijinul Justiţiei, teoretic oarbă. Cred că aţi ghicit, vorbim despre RCS & RDS SA Bucureşti (CUI: 5888716).

Într-un anonimat oarecum suspect, s-au derulat două termene de judecată în Dosarul nr.27057/3/2016, deschis la Tribunalul Bucureşti, speţă în care creditorul FORGEX INSTALTEL SRL (CUI: 16235402) a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva celui mai important operator de servicii de telecomunicaţii din România – RCS & RDS. Cererea creditorului a fost depusă pe 14 iulie 2016, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe 5 septembrie 2016.

rcs-rds-proces-insolventa-w

La primul termen, instanţa a amânat pronunţarea. Important de reţinut este faptul că instanţa a amânat doar pronunţarea, ceea ce înseamnă că nu s-a pus problema că vreuna din părţi ar trebui să aducă nişte (noi) acte prin care să îşi susţină punctul de vedere. Amânarea a fost de două săptămâni, ceea ce sugerează că, de fapt, Tribunalul Bucureşti a încercat să împace creditorul şi debitorul, astfel încât să nu apară BOMBA ANULUI!

PROBABIL, doar probabil, discuţia/disputa a fost de genul următor: creditorul a reclamat faptul că nu şi-a primt banii pentru o anumită prestaţie; în replică, debitorul a invocat faptul că face plăţi curente, prin urmare nu este în stare de insolvenţă, dar nu a vrut să achite suma invocată de creditor din diverse motive. De exemplu, pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale aşa cum au convenit. Până la urmă, RCS & RDS a dat nişte bani, că altfel debitoarea nu îşi retrăgea cererea

Cine este creditorul care a cerut insolvenţa RCS & RDS SA

FORGEX INSTALTEL SRL este o firmă înfiinţată în 2004, în Satu Mare, şi-a schimbat sediul social în Bucureşti (în 2014), se ocupă de „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, are un capital social de 2.600 lei, deţinut de:

  • Grigore Dorel LOHAN (52 de ani) – 98,10%
  • Lucian Gheorghe LOHAN (32 de ani) – 1,90%
    Doar asociatul majoritar, Lucian Gheorghe LOHAN, îndeplineşte atribuţiile de administrator.

forgex-instaltel-10-ani-2015-600

Rezultatele financiare din ultimii 10 ani arată că firma nu e cine ştie ce… în comparaţie cu RCS & RDS SA. De exemplu, la finalul anului trecut, FORGEX INSTALTEL SRL înregistra creanţe de 1.106.702 lei. Şi dacă toată această sumă ar fi trebuit să o încaseze de la RCS & RDS SA… nu era mare şmecherie. Desigur, doar pentru RCS & RDS; pentru firma controlată de cei doi LOHAN reprezintă o suma importantă.

Interesan este faptul că firma şi-a suspendat activitatea pe 10 iunie 2016, pentru o perioadă de 3 ani. Şi pentru că nu mai avea activitate, s-a gândut „să se distreze” cu RCSD & RDS!

RCS & RDS – „datori vânduţi”

De ce spun că un milion de lei nu e mare şmecherie pentru debitoare? Pentru că RCS & RDS avea, la finalul anulu trecut, datorii totale de aproape UN MILIARD DE EURO. Desigur, dacă ai asemena datorii, nu înseamnă că trebuie să îţi neglijezi colaboratorii/furnizorii „mai necăjiţi”. Aşa au făcut METRO sau CARREFOUR şi au avut oarece probleme (detalii AICI şi AICI).

rcs-rds-10-ani-2015-w

În ceea ce priveşte debitoarea RCS & RDS SA din Dosarul de insolvenţă nr.27057/3/2016, cu siguranţă că nu stă în banii revendicaţi de FORGEX INSTALTEL SRL (reprezintă suma pe care probabil a primit-o Moise GURAN în 6 luni!). Chiar dacă ar fi vorba de peste un milion de lei – adică vreo 250.000 euro, procent insignifiant dacă îl raportăm la totalul datoriilor companiei – nu cred că ar fi o problemă financiară pentru RCS & RDS SA. Dar rămâne problema de imagine şi de onestitate financiară… mai ales când ai foarte mulţi „prieteni”! Şi mai rămâne şi întrebarea: Câţi de FORGEX INSTALTEL mai sunt?! (sursa foto: facebook.com)

NOTA autorului:
L-am întrebat pe „prietenul” Google dacă a mai scris cineva despre acest subiect… şi mi-a spus că NU. Cred/sper că are dreptate. Prin urmare, consider că ar fi frumos şi corect din partea celor care preiau această informaţie să menţioneze sursa!