BOMBĂ! Fostul primar de la CRĂCĂOANI a fost condamnat la doi ani de închisoare şi trebuie să plătească 1,3 milioane lei; prima instanţă îl achitase pe Petre ZAMFIR!

Petre ZAMFIR (foto) a fost primar al comunei Crăcăoani din judeţul Neamţ până la recentele alegeri locale, iar în martie 2020 a fost achitat de Tribunalul Neamţ în Dosarul nr.2411/103/2018, care viza infracţiuni de corupţie (AICI).

Astăzi, 16 noiembrie 2020, Petre ZAMFIR a primit o dublă lovitură… din partea Curţii de Apel Bacău, care l-a condamnat la doi ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi „pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

Totuşi, Petre ZAMFIR nu va merge la „beciul domnesc”, pentru că instanţa a decis ca pedeapsa să fie CU SUSPENDARE şi a mai stabilit un termen de supraveghere de 4 ani. Totodată, „pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Crăcăoani”.

În acelaşi dosar, Mariana CEANGU şi Liviu JIGĂU au fost condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare CU SUSPENDARE „pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual”,

Revenind la fostul primar Petre ZAMFIR, a doua lovitură este această decizie a Curţii de Apel Bacău (în acelaşi proces):

Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă AGENŢIA PENTRU FINANŢAREA INVESTIŢIILOR RURALE şi obligă pe inculpatul ZAMFIR Petre (prenumele este scris greşit pe portal – n.r.). la plata către aceasta a sumei de 1.313.737,28 lei, cu titlu de despăgubiri civile

Conform portalului instanţelor de judecată, decizia Curţii de Apel Bacău este DEFINITIVĂ – detalii AICI. (sursa foto: monitorulneamt.ro)

CITIŢI ŞI:
ALICRIS CONSTRUCTMED: Faliment la firma deţinută de fiul ţepar al fostului primar ZAMFIR din Crăcăoani… şi nici FLOZAMPET nu se simte prea bine!