Bombardată cu executări silite, a intrat în insolvenţă; luna viitoare va fi premiată de Camera de Comerţ!

premiu-600

În martie 2011, Nicolaie BALAN (45 de ani în prezent) şi Ştefan Dan SACU (45 de ani) au înfiinţat societatea DAMO WOOD SRL (CUI: 28249460), având ca obiect principal de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului. După schimbarea sediului social şi mai multe modificări în structura asociaţilor/administratorilor, BALAN a rămas unic asociat şi administrator.

Conform bilanţurilor depuse la Finanţe, activitatea firmei a avut o evoluţie pozitivă şi decentă (în creşteri), anul trecut reuşind să înregistreze o cifră de afaceri de peste un milion de euro, pe fondul unei scăderi a datoriilor totale de 13,5%.

Anul acesta, ceva a scârţâit în activitatea firmei, mai mulţi creditori solicitând în instanţă încuviinţarea executării silite. După câteva astfel de procese pierdute, DAMO WOOD SRL s-a gândit să le contracareze, solicitând protecţia Legii 85/2014. Pe 15 septembrie 2016, judecătorul sindic Nicoleta Lenuţa ZAHARIA de la Tribunalul Iaşi a admis cererea depusă de debitoare pe 25 august 2016. Să mai spun că s-a depăşit termenul prevăzut de lege?!

În cererea introductivă, DAMO WOOD SRL a afirmat că „înregistrează datorii către terţi în valoare totală de 1.736.600 lei, acestea fiind purtătoare de dobânzi şi penalităţi de întârziere, ceea ce conduce la creşterea permanentă a acestora„.

damo-wood-5-ani-2015-w

În sentinţa publicată în BPI se precizează că “debitoarea SC DAMO WOOD SRL a solicitat deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei şi desemnarea ca lichidator judiciar a practicianului în insolvenţă ACORD SPRL”, numai că această afirmaţie pare eronată din moment ce apoi se spune că debitoarea „intenţionează depunerea unui plan de reorganizare în scopul reinserţiei sale în circuitul economic”.

Indiferent ce a cerut DAMO WOOD SRL, cert este că instanţa a decis deschiderea procedurii generale, şi a numit practicianul ACORD SPRL („vestitul” Dan Nistor NIŢESCU) în funcţia de administrator judiciar provizoriu. Termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este 30 octombrie 2016, iar tabelul preliminar al creditorilor trebuie publicat în BPI până cel târziu pe 21 noiembrie 2016. După patru zile, pe 25 noiembrie 2016, ora 12:00, este programată prima şedinţă a Adunării Creditorilor, la NIŢESCU acasă (oficial e sediul administratorului judiciar: Iaşi, str.Decebal nr.22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8.

Instanţa şi-a luat de-o grijă pe anul acesta, aşa că următorul termen de judecată în Dosarul nr.5059/99/2016 este programat pe 12 ianuarie 2017.

Demn de menţionat este faptul că firma în insolvenţă DAMO WOOD SRL Lunca Cetăţuii este laureată a Topului Firmelor – ediţia 2016, ierarhie întocmită (prosesionist, după cum se vede!) de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. E drept, că această firmă a luat doar menţiune, obţinând locul 4 „la domeniul COMERT ŞI TURISM, cod CAEN: 4613 – Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii, clasa de mărime: Întreprinderi mici„.

GALA MEDIULUI DE AFACERI, o paranghelie organizată de CCI Iaşi pe banii „premianţilor”, este programată pe 28 noiembrie 2016, aşa că Nicolaie BALAN are timp să se pregătescă. Până atunci, va primi o diplomă şi mai valoroasă. Oficial se numeşte tabel al creditorilor!