BREEZE ROMANIA: ţeapă turcească, via Popeşti-Leordeni, cu pantofi sport de 9,2 grame!

BREEZE 04

UPDATE:
Ţeapa s-a extins şi pe site-urile romania-oferta.com, breeze-romania.com, ofertapantofi.net, probabil si altele. In plus, este promovata agresiv prin intermediul AdWords. 

Pe 17 martie 2016, nişte turci au înregistrat domeniul breezeromania.com şi s-au apucat de treabă, adică de turcisme! Au încropit rapid un site – care are doar homepage – prin care anunţă că mai ai la dispoziţie doar 15 minute pentru a achiziţiona una din ultimele 39 de perechi de „pantofi sport” din stocul aflat la superofertă. Pe măsură ce timpul se scurge, scade şi numărul perechilor disponibile, dar asta până la un refresh al paginii, când numărătorile inverse o iau de la capăt.

 Pentru că domeniul este slab reglementat şi mai deloc controlat, acest aşa-zis magazin online nu prezintă nicio informaţie despre comerciant şi despre produsele comercializate, menţiunile „unisex„, „lavabili” sau „greutatea lor este de doar 9,2 grame” fiind nişte mizerii oarecum publicitare. Şi pentru că sunt lavabili, un client i-a primit gata murdari!

 Deşi se solicită date cu caracter personal prin acel formular de comandă, nu există nicio precizare legată de cine le prelucrează şi în ce scop. Mai mult, opţiunea „ACCEPT TERMENII ŞI CONDIŢIILE” este bifată automat, dar termenii şi condiţiile nu apar nicăieri. Nu se face nicio referire la modalităţile de plată, dar singura variantă este cea ramburs… fără posibilitatea de verificare a coletului înainte de plată.

 Deşi site-ul şi pagina de Facebook au demarat această afacere de scurtă vreme, deja au apărut reclamaţiile în spaţiul online. Din imaginile postate de o clientă nemulţumită, se observă că „cei mai moderni şi mai eleganţi pantofi sport ai mosei 2016” sunt nişte mizerii turceşti livrate într-o cutie pe care nu apare nicio menţiune legată de număr, materiale folosite sau fabricant. Probabil îi fac nişte turci, pe genunchi, în timp ce mai fugăresc spre Europa nişte migranţi.

BREEZE 01

Din informaţiile postate de clienta respectivă, firma care vinde aceste „jafuri” la preţul de 149 lei (cică redus cu 70%) se numeşte ENDOV SISTEM SRL Popeşti-Leordeni (CUI: 34355547). Societatea a fost înfiinţată în aprilie 2015 de către turcul Hasan OZDEMIR (27 de ani), cu obiect principal de activitate – „comerţ cu ridicata nespecializat; import – export”. Acest „otoman” mai este asociat şi administrator la MASTER OPTIM CONSTRUCTION SRL Bucureşti (CUI: 26836329), firmă care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare”.

BREEZE 03

Pe 15 decembrie 2015, în firma ENDOV SISTEM SRL intră asociatul (turc, desigur) Senol ERDOGAN (30 de ani), în urma unei majorări de capital social. Totodată, se schimbă şi administratorul, iar obiectul principal de activitate este modificat în „comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”. Pe 12 ianuarie 2016, Senol ERDOGAN devine unic asociat, preluând şi părţile sociale deţinute de Hasan OZDEMIR.

BREEZE 05

Demn de menţionat este faptul că în documentele de la Registrul Comerţului, publicate în Monitorul Oficial al României, se precizează că turcul Hasan OZDEMIR deţine „permis de şedere seria RO nr.0364744, eliberat la data de 22.10.2014, valabil până la data de 21.20.2015„. Această menţiune apare de două ori – la majorarea de capital social din decembrie 2015 şi la cesiunea din ianuarie 2016. Sărind peste faptul că data corectă este 21.10.2015, surprinde neglijenţa (în serviciu) manifestată de funcţionarii de la Registrul Comerţului, care nu au sesizat că permisul respectiv a expirat şi au înregistrat acele acte adiţionale pe baza unui document teoretic inexistent!

Breeze-11

Şi pentru că nu mai contează o ilegalitate în plus, ţeparii (sau ţeparul) din Turcia şi-au făcut o reclamă folosind ilegal imaginea PRO TV şi modificând o burtieră, după cum a relatat paginademedia.ro. Până se decid avocaţii PRO TV dacă reacţionează sau nu, turcul va închide şandramaua.

 Recapitulând, breezeromania.com încalcă mai toate reglementările legale privind comerţul online (atâtea câte sunt), plus legislaţia privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin urmare, ANPC şi DATAPROTECTION ar trebui să se autosesiseze cât mai urgent şi poate nu ar strica şi o vizită a Fiscului la firma turcului. Dar, până când se trezesc instituţiile statului, e de preferat ca amatorii de chilipiruri să ocolească din proprie iniţiativă această „superofertă”! (surse foto: facebook.com/doina.d.bacalu, paginademedia.ro)