C.R. CONSULTING: sistemul de sănătate nu are nevoie de CAMERE CURATE

spital

Chiar dacă oficial are un obiect principal de activitate destul de întâlnit în economia românească („activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”), C.R. CONSULTING SRL Bucureşti (CUI: 14759923) este o societate aparte, specilizarea fiind, conform site-ului propriu, de „execuţie, proiectare, validare şi clasificare CAMERE CURATE, livrate la cheie sau doar componente (AHU, pereţi + tavan de cameră curată, sisteme de introducere igienice pentru Clean Room sau pentru săli de operaţii). Pentru cei interesaţi de detalii legate despre aceste CAMERE CURATE (folosite în spitale şi fabrici de medicamente, de exemplu), linkul acesta va fi lămuritor.

Ţinând cont de sistemul sanitar/spitalicesc învechit de la noi, s-ar putea crede că un astfel de producător/furnizor nu mai reuşeşte să facă faţă cererilor. Realitatea este alta, ori pentru că sistemul de sănătate nu are bani, ori pentru că preferă alte aranjamente. Astfel, C.R. CONSULTING SRL a ajuns în neplăcuta situaţie de a cere protecţia Legii 85/2014, „întrucât nu a achitat în termen de 60 de zile datoriile către creditori, în cuantum total de 18.728.162 lei, astfel cum rezultă din balanţa de verificare întocmită la data de 31.08.2015, depusă la dosarul cauzei”.

Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea (Dosar 34158/3/2015) şi a stabilit data de 16 noiembrie 2015 drept termen limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, urmând ca prima şedinţa a Adunării Creditorilor să se desfăşoare pe 14 decembrie 2015. În calitate de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul în insolvenţă CII ŞTEFAN NICOLAE din Bucureşti.

Controlată de Ştefan Marin APOSTOL (împlineşte 48 de ani luna viitoare), în calitate de asociat majoritar şi administrator, C.R. CONSULTING SRL a fost înfiinţată în 2002 şi nu a înregistrat pierderi în niciun an de activitate. Pentru anul 20014, a raportat un profit net de 23.455 lei, la o cifră de afaceri de 8,24 milioane lei, rezultate obţinute cu 33 de angajaţi.

CR-CONSULTING-10-ani

La finalul anului trecut, societatea înregistra datorii totale de 18,38 milioane lei şi creanţe de 5,24 milioane lei, dar demn de menţionat este faptul că, la aceeaşi dată, valoarea stocurilor (materii prime, materiale, productie in curs de executie, semifabricate, produse finite, marfuri etc.) se ridica la 15,18 milioane lei, ceea ce sugerează că C.R. CONSULTING SRL era/este pregătită să onoreze comenzi mult mai mari decât cele primite. (foto: arburg.com)