Ca la Teleorman, la nimenea: Primăria Alexandria a băgat în insolvenţă CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR; se pregăteşte un tun imobiliar?

În 2013, Primăria Alexandria s-a înţeles cu liderii sindicali locali şi, printr-o hotărâre a Consiliului Local, a decis trecerea Casei de Cultură a Sindicatelor (a clădirii) în patrimoniul municipalităţii. Imobilul dorit cu disperare de Primăria Alexandria a fost inaugurat pe 1 aprilie 1973 şi, la un moment dat, avea o sală de spectacole cu 600 de locuri, o sală de conferinţe cu 120 locuri, săli de repetiţii, săli pentru expoziţii şi diverse spaţii pentru activitatea cercurilor culturale.

„Sindicatele mamă” nu au fost de acord cu şmenul la care au participat reprezentanţii locali şi au atacat hotărârea în instanţă. La finalul anului 2014, Curtea de Apel Bucureşti a declarat valabilă Hotărârea Consiliului Local Alexandria, iar evenimentul a fost perceput ca o mare victorie , fiind anunţate investiţii extraordinare la imobilul respectiv… care era şi probabil a rămas neîncălzit şi nu a fost modernizat niciodată (AICI, un exemplu).

Ceva totuşi nu a mers nici după această decizia a instanţei, pentru că în afară de imobil există şi o entitate juridică numită CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR (CUI: 9318955), care apare în raportările financiare (pentru 2015) cu active imobilizate de 1.333.016 lei, şi pe care Municipiul Alexandria a acţionat-o în judecată în mai multe dosare, primul dintre acestea având ca obiect „evacuare” – Dosarul nr.2319/740/2015.

Ultima ispravă a primarului de Alexandria, Victor DRĂGUŞIN, se numeşte oficial Dosarul nr.2140/87/2016 şi reprezintă solicitarea de deschidere a insolvenţei împotriva debitoarei CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR Alexandria, care „datorează bugetului local al Municipiului Alexandria suma de 1.309.672,77 lei cu titlu de taxă teren intravilan şi ipozit clădiri, iar pentru aceste sume au fost întocmite somaţii şi titluri executorii fiind declanşată şi procedura de executare silită prin înfiinţarea popririi”, după cum scrie în cererea introductivă.

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR a contestat cererea municipalităţii şi a precizat că „suma de 1.309.672,77 lei este total nedatorată întrucât debitoarea este scutită de la plata impozitelor şi taxelor locale. Mai mult, începând cu data adoptării hotărârii nr.126/29.04.2013 şi hotărârii nr. 161/18.06.2013, nu se mai puteau pretinde impozite şi taxe locale de vreme ce bunurile au fost preluate de către oraşul Alexandria„, după cum se menţionează în documentaţia depusă la dosar.

Invocând nişte titluri executorii şi o sentinţă de la Judecătoria Aalexandria, judecătorul sindic Cosmin Radu MITROI de la Tribunalul Teleorman a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit C.I.I. BUNEA EUGEN în funcţia de administrator judiciar provizoriu. Data de 5 iunie 2017 a fost fixată drept termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se desfăşoare pe 3 iulie 2017, ora 10:00, la sediul debitoarei – sediu din care oficial a fost evacuată!

Sentinţa de deschidere a insolvenţei poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea în BPI. Publicarea s-a efectuat pe 19 mai 2017, ceea ce înseamnă că încă mai poate fi depus apelul.

De ce se războieşte Primăria Alexandria cu CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR? Pentru a intra definitiv şi în totalitate în posesia clădirii… prin eliminarea/falimentarea entităţii juridice care o deranjează şi valorificarea bunurilor pe care aceasta le mai deţine. Şi ce va face cu imobilul? Dacă ne luăm după declaraţii, îl va moderniza şi va face un Centru al Artelor. Dacă ne luăm după istoria post-decembristă, în locul respectiv se va înălţa un supermarket, un mall, un bloc sau o clădire de birouri. (sursa foto: liberinteleorman.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contac