Ca răspuns la sesizarea SUPERVIZOR.ro cu privire la ţeapa de 11 milioane trasă de RED HOSPITAL (Spitalul „Sf. Sava”), Direcţia Generală ANTIFRAUDĂ susţine că „evaluează gradul de risc fiscal”… dar rezultatele eventualelor cercetări sunt „top secret”

Pentru că instituţiile statului nu au cum să acceseze toate site-urile care semnalează posibile ilegalităţi sau le pot trece cu vederea, am prostul obicei de a transmite sesizări/petiţii pentru situaţiile care cred că depăşesc „statutul” de golănie şi se încadrează la infracţiuni!

Pe 25 august 2023, am sesizat preşedintele ANAF, DGRFP Bucureşti şi Direcţia Generală ANTIFRAUDĂ cu privire la prejudiciul de peste 11 milioane lei generat bugetului de stat de către ONCO HOSPITAL SRL Bucureşti, fosta RED HOSPITAL SRL (CUI/CIF: 16877518), societatea prin intermediul căreia şi-a desfăşurat activitatea (până pe la jumătatea acestui an) Spitalul „Sf. Sava” din Iaşi (inclusiv Centrul Rezidenţial „Sf. Anton”) – detalii AICI. (DA, firma a avut sediul social în Bucureşti din 2016… deşi unitatea medicală este din Iaşi şi nu are sedii secundare în alte localităţi). Între timp, site-ul sfsava.ro – redirecţionat pe recumedis.roa dispărut!

Pentru că solicit şi insist dacă nu se înţelege din prima, am primit numere de înregistrare „să dau şi la alţii”, dar surpriza este că astăzi, 31 august 2023, am primit un răspuns de la Direcţia Generală ANTIFRAUDĂ… care pare definitiv.

Cumva e răspunsul clasic… numai că a venit surprinzător de repede, ceea ce înseamnă ori că instituţia s-a pus pe treabă şi verifică sesizarea… ori «a vrut să scape de mine», neavând niciun gând în sensul cercetării situaţiei semnalate.

Mai exact, ANTIFRAUDA spune că «se evaluează gradul de risc fiscal al noilor informaţii în situaţia pe care aţi semnalat-o» şi «sunt prioritizate resursele necesare efectuării verificărilor specifice necesare prevenirii, combaterii şi descoperirii faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală».

Pentru că legislaţia din ţara noastră apără infractorii, ANTIFRAUDA nu uită să precizeze că «informaţiile obţinute sau măsurile dispuse de inspectori, ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu, intră sub incidenţa secretului fiscal»… dar aş aş putea să le primesc dacă transmit «acordul scris al contribuabilului»!

Ce să zic, o să-l întreb pe băiatu’ ălă din Hălăuceşti care a preluat firma dacă are ceva împotrivă?! Cu siguranţă că dacă BLĂJUŢ/SUDE mai era administrator… şi-ar fi dat acordul!

NOTĂ:
Nu am apucat să sesizez Ministerul Sănătăţii şi ANMCS, am zis să-l las pe domnul ministru Alexandru RAFILA să se ocupe de Crevedia. Rămâne pe săptămâna viitoare, nu am uitat/renunţat!

CITIŢI ŞI:
Spitalul „Sf. Sava” a fost mutat pe o firmă înfiinţată în mai 2023… după ce RED HOSPITAL a adunat datorii la stat de 11 milioane lei, a fost rebotezată ONCO HOSPITAL şi trecută pe numele unui individ din Hălăuceşti… care a fost implicat şi într-o tranzacţie dubioasă cu IASISTING; stopajul la sursă PENAL este de cel puţin 2,6 milioane lei