Ca să ştiţi cum stă treaba cu BOLT şi UBER! Fiscul zice aşa: „Din încasările beneficiarilor săi, societăţile UBER şi BOLT opreau un comision de 25%, virând debitoarei restul încasărilor. Aceasta îşi oprea un comision de 10%”; „organul de control a reîncadrat relaţia dintre UBER NORD-EST şi persoanele fizice cu care are încheiate contracte de prestări servicii şi contracte de închiriere auto, fiind o relaţie generatoare de venituri de natură salarială”; dacă vreţi să ştiţi cât câştigă un sofer UBER/BOLT… am peste 1.000 de pagini cu extrase de cont (document ataşat)

După ce SUPERVIZOR.ro a publicat articolului «Florin Adrian HOPŞA, Şeful RAR Neamţ şi consilier judeţean, trebuie să plătească (împreună cu un necăjit din Răducăneni) suma de 8,43 milioane lei… ţeapa trasă Fiscului de UBER NORD-EST», iar informația a fost „atacată” și de atacul.ro (anterior şi de ziaruldeiasi), Florin HOPŞA mi-a trimis peste O MIE DE PAGINI cu extrase de cont – de la ING – prin care încerca să demonstreze că el e nevinovat şi a fost „condamnat” pe nedrept.

Cam aşa arată nişte extrase de cont trimise de HOPŞA, ca să ştiţi în cine aţi avut încredere:

Nume, conturi, sume… TOT ce vrei şi ce nu vrei să afli despre nişte oameni care au avut încredere într-o firmă!
(Îmi pare rău pentru cei care „au ieşit la tragerea la sorţi”)

Nu am înţeles exact de unde a venit panica lui HOPŞA, am nişte bănuieli, dar sărim peste!

Probabil pentru că nu a putut interveni la Tribunalul Iaşi (alta era treaba dacă era vorba de Tribunalul Neamţ!), sentinţa de atragere a răspunderii – pronunţată pe 13 iunie 2024 – a fost publicată în BPI abia pe 9 august 2024. Şi o regăsiţi AICI.

Selectez doar două menţiuni din sentința Tribunalului Iaşi, poate vor fi utile altor persoane implicate în afacerile UBER sau BOLT:

  • Din încasările beneficiarilor săi, societăţile UBER şi BOLT opreau un comision de 25%, virând debitoarei restul încasărilor. Aceasta îşi oprea un comision de 10% pentru facilitatea utilizării aplicaţiilor UBER şi BOLT, restul încasărilor fiind virate beneficiarilor cocontractanţi (conducătorii auto).
  • În fapt, organul de control a reîncadrat relaţia dintre UBER NORD – EST SRL şi persoanele fizice cu care are încheiate contracte de prestări servicii şi contracte de închiriere auto, fiind o relaţie generatoare de venituri de natură salarială. În consecinţă, suma totală de 3.683.520 lei achitată persoanelor fizice (şoferi) în perioada 15.02.2019 – 30.06.2022 a fost reîncadrată ca venituri de natură salarială pentru care societatea avea obligaţia de a calcula, înregistra, declara şi vira la bugetul de stat impozitul pe venitul din salarii, contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi contribuţia asigurătorie de muncă.

În rest… noi să fim sănătoşi! Aşteptăm (nu eu, HOPŞA şi alţii) decizia Curţii de Apel Iaşi.

DOCUMENT ATAŞAT:
UBER NORD-EST SRL – Sentinţă de atragere a răspunderii