Casa de Cultură „Mihai Ursachi” găzduieşte… o prezentare dubioasă de „produse unicate şi calitative” made în Ucraina

UPDATE:
Îmi spune un cititor fidel că ucrainienii au prezentări LUNARE la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi” de cel puţin un an de zile.
Prin urmare, întrebarea este următoarea: cine şi câţi bani a încasat din această „afacere”? Dacă e nevoie, trimit şi o solicitare scrisă.

Pentru că mai toate ofertele pe care le găsesc în cutia poştală sunt frumos colorate şi de o calitate superioară, zilele trecute mi-a atras atenţie o mizerie publicitară numită impropriu „Pagina de SĂNĂTATE” (este o foaie tipărită pe ambele feţe, rezultă că sunt două pagini „de sănătate”).

Pe hârtie de ziar, alb-negru şi cu ceva verde-bleu, mizeria publicitară prezintă cu un font foarte mic (cred de 6) nişte „produse unicate şi calitative” (sic!) pentru prostatită, probleme de vedere şi cardiologice.

De pe site-ul menţionat pe fiţuică rezultă că aceste „prafuri şi picături minune” sunt produse în Ucraina şi nu m-ar mira să fie de prin zona Cernobîl, dar nicăieri nu se precizează cine este comerciantul din România. Unul dintre numerele de telefon de fix pare a fi al firmei IZUMRUD SRL Braşov (CUI: 18612967), deţinută de ucraineanca Yuliia LYKHONOSOVA (29 de ani).

Pe lângă faptul că nu spune nimic de comerciant, mizeria publicitară mi-a atras atenţia şi prin faptul că promovează o campanie agresivă de vânzări pe sistemul „muşcă şi fugi”. Astfel, în 4 zile din această săptămână (22-25 mai 2018). sunt programate „expoziţii cu vânzare” în 8 oraşe din 4 judeţe! Fiecare „expoziţie”, care chipurile include o „consultaţie detaliată” durează o singură oră, cu menţiunea că municipiile Braşov şi Iaşi beneficiază de câte două astfel de evenimente.

Culmea e că acţiunea de săptămâna aceasta este mai puţin agresivă faţă de cea anterioară, în intervalul 15-18 mai fiind organizate „expoziţii” în 11 oraşe din 9 judeţe (detalii AICI)!

Sar peste faptul că aceste prezentări sunt nişte atacuri la portofelele pensionarilor şi nicio insituţie nu s-a gândit să verifice produsele comercializate, mai ales că provin dintr-o ţară non-UE, şi dacă există o fiscalizare a acestor vânzări (pe net este acceptată doar plata ramburs – oare de ce?!)… şi ajung la evenimentele programate joi, 24 mai 2018, la Iaşi.

În toate celelalte oraşe, acţiunile au fost găzduite de hoteluri sau de Case (de Cultură) ale Sindicatelor, plus o asociaţie de pensionari la Turda.

Pentru că municipiul Iaşi este Capitală a Culturii (s-a vrut şi europeană în 2021, dar nu s-a putut), tentativa de „jefuire” a bunicilor noştri se va desfăşura… la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”. Aşa scrie pe fiţuică.

Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi” este, ca instituţie şi ca imobil, în subordinea/proprietatea Primăriei Iaşi. Iar în această perioadă organizează/găzduieşte Festivalul Internaţional POEZIA LA IAŞI.

Nu ştiu dacă e doar un gheşeft al lui Adrian ROSENTZVEIG (foto, cunoscut drept Adi Cristi), directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, sau altcineva încasează nişte bani de la anonimii care organizează expoziţia (nu ar fi mare lucru să fie vorba de un barter!), dar părerea mea este că o prezentare de produse – şi dubioase pe deasupra – nu ar trebui să fie găzduită de o instituţie de cultură.

Iar pentru cei care, probabil ofticaţi, se vor întreba dacă m-am reprofilat pe Cultură, răspunsul este „Nu”. Vreau să ştiu cine a încheiat contractul cu „ucarainienii ” şi care este preţul. Poate mai sunt şi alţii interesaţi de prezentări de produse la Casa Municipală de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi. (sursa foto: facebook.com/rodica.rodean)