CASITHERM SERVICE s-a cerut în insolvenţă

CASITHERM SERVICE SRL Timişoara (CUI/CIF: 15946830) a fost înfiinţată în noiembrie 2003, este deţinută „juma-juma” de Cristian Adrian BEJERIŢA şi Ştefan FOLDI, cu menţiunea că doar FOLDI este administrator, are ca activitate principală „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat” (Cod CAEN: 4322), iar pe site-ul propriu se laudă cu peste 8.000 de clienţi cărora le „asigură buna funcţionare a echipamentelor şi instalaţiilor termice sau frigorifice”.

În 2016, firma timişoreană a înregistrat o creştere cu peste 5 milioane lei a cifrei de afaceri, dar cu preţul majorării semnificative a datoriilor (şi creanţelor). În anul următor, cifra de afaceri a scăzut cu aproape 5 milioane lei, numai că datoriile nu au revenit la nivelul anterior, ci chiar au crescut cu mai bine de un milion de lei. O evoluţie asemănătoare au avut şi creanţele, iar asta arată o situaţie îngrijorătoare a lichidităţilor.

Chiar dacă a înregistrat doar câteva procese în calitate de debitoare, în special în ultimele luni, CASITHERM SERVICE SRL a ajuns la concluzia că are nevoie de protecţia Legii 85/2014 şi pe 20 decembrie 2018 a depus o cerere de intrare în insolvenţă, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.5960/30/2018.

Tribunalul Timiş nu a stabilit data primului termen de judecată şi, ţinând cont că săptămâna viitoare are doar două zile lucrătoare, sunt şanse mari ca solicitarea debitoarei CASITHERM SERVICE SRL să fie analizată la începutul anului viitor. (sursa foto: .temperaturepronorthatlanta.com)