Câştigătorul unui concurs promovat de IAŞI TV LIFE a cerut insolvenţa televiziunii… şi a firmei 7 EST

0

Mihai CĂRIMAN (foto) este un ieşean care în 2010 a participat la un concurs promovat de televiziunea locală IAŞI TV LIFE şi „a câştigat” un teren în valoare de 15.000 de euro, situat în zona Copou. Ghilimele de la „a câştigat” se justifică prin faptul că Mihai CĂRIMAN nu a primit terenul respectiv… şi nici contravaloarea acestuia. Păţania „fericitului câştigător” o găsiţi AICI.

În 2014, a dat în judecată firmele 7 EST SRL Iaşi (CUI: 22454563) şi IAŞI TV LIFE SRL Iaşi (CUI: 1969354), iar Judecătoria Iaşi a decis aşa:

Admite în parte cererea formulată de reclamantul Căriman Mihai în contradictoriu cu pârâtele IAŞI TV LFE SRL şi 7 EST SRL. Obligă pârâtele să plătească reclamantului suma de 15.000 euro, reprezentând contravaloare premiu. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtelor să transfere reclamantului dreptul de proprietate asupra unei parcele de teren din Copou. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtelor la plata daunelor materiale şi a daunelor morale. Obligă pârâtele să plătească statului suma de 2.434 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru pentru care reclamantul a beneficiat de ajutor public judiciar. Obligă pârâtele să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în valoare de 3.730 lei, reprezentând onorariu expert şi onorariu avocaţial.

Pe 5 octombrie 2016, Tribunalul Iaşi a respins apelul declarat de pârâtele 7 EST SRL şi IAŞI TV LIFE SRL, astfel că sentinţa a rămas definitivă.

Deşi au mai trecut aproape doi ani de la decizia instanţei, Mihai CĂRIMAN nu a intrat în posesia banilor şi a apelat la o variantă care probabil va fi câştigătoare: a depus cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva debitoarelor IAŞI TV LIFE SRL şi 7 EST SRL, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.5379/99/2018, respectiv Dosarul nr.5380/99/2018.

De ce cred că varianta la care a apelat Mihai CĂRIMAN va fi câştigătoare?

IAŞI TV LIFE SRL este firma care deţine licenţa pentru televiziunea locală cu acelaşi nume, conform situaţiei de pe site-ul CNA (aici). Chiar dacă această societate nu are angajaţi şi nu declară venituri de mai bine de 5 ani (pentru anul trecut nici nu a mai depus bilanţul!), este greu de crezut că va prefera să intre în faliment şi să piardă licenţa, în loc să-i dea banii lui Mihai CĂRIMAN.

Desigur, există varianta ca patronatul de la IAŞI TV LIFE (oricare ar fi!) să încerce să mute licenţa pe o altă firmă, mai ales că aceasta de acum a fost declarată INACTIVĂ de către Fisc în aprilie 2018… după ce a mai funcţionat vreo 5 ani „în ilegalitate” (detalii AICI). Dar pentru a nu avea o astfel de surpriză, Mihai CĂRIMAN ar putea să anunţe CNA că a solicitat insolvenţa firmei şi să stopeze din faşă o astfel de iniţiativă! (sursa foto: adevarul.ro – Ionuţ BENEA)LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.