Cât a câştigat „şomerul” Ludovic ORBAN în 2019? De 3 ori mai mult decât în anul anterior; 117.559 lei, mai exact

Ludovic ORBAN (foto) a devenit premier al României la finalul anului 2019. Cu această ocazie (sau din acest motiv), a fost nevoit să depună o declaraţie de avere (şi de interese, dar contează mai puţin).

Conform declaraţiei de avere din decembrie 2019, în anul anterior (2018, ca să nu avem probleme de interpretare) a fost remunerat cu 37.356 lei, adică o medie de 3.113 lei/lună. Aceşti bani i-a primit de la REVICOND CANALTECH SRL Rîciu (CUI/CIF: 28530899), firmă cu 22 de angajaţi şi afaceri de 7,35 milioane lei în 2018, şi de la SCP DORU TRĂILĂ & ASOCIAŢII (firmă de avocatură) – detalii AICI.

Pentru că varianta „Florin Câţu” a fost o glumă proastă din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Ludovic ORBAN a redevenit premier la începutul acestui an.
Redevenind prim ministru al României, Ludovic ORBAN a depus o nouă declaraţie de avere – datată 13 aprilie 2020. Din acest document aflăm că anul trecut (2019) a încasat 90.239 lei („sumă netă”) de la SCP DORU TRĂILĂ & ASOCIAŢII şi 27.320 lei (tot „net”) în calitate de premier. Precizarea „net” din declaraţia de avere este neavenită… pentru că regulile de completare menţionează clar că trebuie scrise sumele nete, dar putem înţelege că Ludovic ORBAN nu a ştiut asta, el fiind un fel de şomer până de curând.

Ca o observaţie/nedumerire personală: Ludovic ORBAN menţionează soţia (Mihaela ORBAN) la capitolele proprietăţi şi datorii, dar nu o pomeneşte la venituri. Se deduce că e casnică. Totuşi, capital.ro susţine că „Mihaela ORBAN e de profesie psiholog şi psihoterapeut, dar şi directoare la o grădiniţa privată. E consilier la o Fundaţie de educare a copiilor”. Am mari dubii că lucrează pro-bono la grădiniţă şi la fundaţie! (sursa foto: agerpres.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
Ludovic ORBAN – declaratie de avere 2019

Ludovic ORBAN – declaratie de avere 2020