Căutată de o instanţă germană, PRO HAUS ROHBAU a fost „ascunsă” de Judecătoria Iaşi… iar acum a intrat în faliment; patronul Costel PRISACARIU a înfiinţat o nouă firmă

0

Societatea PRO HAUS ROHBAU SRL Iaşi (CUI/CIF: 35967218) a fost înfiinţată în aprilie 2016 de către Costel PRISACARIU, având ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale” (Cod CAEN: 35967218). În 2016, firma ieşeană nu a avut activitate (aşa a declarat la Fisc), iar pentru 2017 a raportat 44 de angajaţi, pierderi de 34.358 lei, la o cifră de afaceri de 5,47 milioane lei, şi datorii de 985.803 lei… cu menţiunea că firma figura cu suma de 682.150 lei în „casă şi conturi la bănci” (la 31 decembrie 2017).

Pe 26 noiembrie 2018, asociatul unic Costel PRISACARIU decide „dizolvarea societăţii precum şi lichidarea simultană a activului şi pasivului„… demers iniţiat la scurt timp după ce a fost anulată înregistrarea în scopuri de TVA. Unii ar putea spune că „poate s-a decis PRISACARIU să renunţe la afacere„, dar această variantă nu prea stă în picioare din moment ce acelaşi individ a înfiinţat o nouă firmă de construcţii peste mai puţin de două luni.

Dar şi mai ciudată este următoarea situaţie: autoritatea/instituţia germană „Arbeitsgericht Wiesbaden”, o aşa-zisă instanţă de muncă, a iniţiat pe 19 februarie 2019 o acţiune la Judecătoria Iaşi, având ca obiect „comisie rogatorie internaţională” – Dosar nr.4729/245/2019.

Deşi la data respectivă PRO HAUS ROHBAU SRL era în lichidare şi avea desemnat un lichidator, adică un reprezentant, CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL, instanţa noastră a preferat să le dea cu flit nemţilor, decizia Judecătoriei Iaşi fiind următoarea:

Constată imposibilitatea comunicării actelor transmise de autoritatea solicitantă „Arbeitsgericht Wiesbaden”, pe motiv că destinatarul PRO HAUS ROHBAU SRL este mutat de la adresa comunicată. Dispune informarea imediată a agenţiei de transmitere prin intermediul certificatului de neefectuare a notificării sau a comunicării actelor, din formularul tip din anexa I, menţionat la art.10 din Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 şi returnarea cererii şi actelor către agenţia de transmitere

Ţinând cont de acest demers al autorităţii/instituţiei gemane, este de presupus că problemele pe care le-a creat PRO HAUS ROHBAU SRL în această ţară l-au determinat pe Costel PRISACARIU „să tragă obloanele”. Totuşi operaţiunea de închidere a firmei nu a decurs lin şi rapid… pentru că Fiscul şi-a amintit că are de încasat 105.633 lei, motiv pentru care s-a declanşat procedura de faliment – Dosar nr.2212/99/2019.

În cadrul procedurii, CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL va îndeplini atribuţii de lichidator judiciar… şi demn de menţionat este faptul că Gheorghe HOMORANU s-a mai ocupat de un faliment al familei PRISACARIU, al firmei CONSTRUCT DEVELOPER SRL Iaşi (CUI/CIF: 23612955), iar raportul final întocmit de către practician a fost contestat de Fisc… şi cauza este pe rol la Curtea de Apel Iaşi. Culmea e că Registrul Comerţului a radiat deja firma, deşi dosarul de faliment încă nu a fost închis!

Judecătorul sindic Oana PIPERNEA (care s-a ocupat şi de falimentul CONSTRUCT DEVELOPER SRL) a stabilit data de 31 mai 2019 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întruneasscă pe 14 iunie 2019, ora 10:00, la sediul lichidatorului judiciar.

În ceea ce îl priveşte pe Costel PRISACARIU, acesta a rupt uşa de la Registrul Comerţului încă de la începutul acestui an, când a înmatriculat KOSTA STRUKTUR SRL Iaşi (CUI/CIF: 40432245), firmă care are acelaşi obiect de activitate ca şi PRO HAUS ROHBAU SRL. În această nouă firmă, Costel PRISACARIU este partener de afaceri cu Carmen PRISACARIU, aceasta deţinând şi funcţia de (unic) administrator.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.