Ce bătaie de joc! ANI mi-a comunicat că… va analiza sesizarea transmisă în urmă cu mai bine de două luni!

Conform „Ghidului de completare a declaraţiilor de avere şi de interese” postat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (AICI), „declaraţiile de avere şi de interese vor fi publicate pe site-ul instituţiei angajatoare (sau la avizierul acesteia, în lipsa unei pagini web), precum şi pe portalul declaraţiilor de avere şi de interese ce funcţionează pe site-ul ANI (integritate.eu)”.

Pe 21 noiembrie 2019, am sesizat ANI că societatea cu capital majoritar de stat ANTIBIOTICE SA Iaşi (CUI/CF: 1973096) deţine site-ul antibiotice.ro, dar nu a publicat niciodată declaraţiile de avere şi de interese ale membrilor Consiliului de Administraţie. La momentul respectiv, nici site-ul integritate.eu nu prezenta declaraţiile din 2019 ale membrilor CA de la ANTIBIOTICE SA. Au apărut pe 21 ianuarie 2020, probabil ca urmare a sesizării SUPERVIZOR.ro.

Deşi au trecut mai bine de două luni de la înregistrarea petiţiei la ANI, site-ul ANTIBIOTICE.ro tot nu prezintă declaraţiile de avere şi de interese, dar şi mai grav e că Agenţia nu a luat nicio măsură… şi nici nu are de gând!
Chiar astăzi, 28 ianuarie 2020, mi s-a comunicat că „Agenţia Naţională de Integritate va analiza aplicarea dispoziţiilor art.29 alin.(2) din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate”.

Altfel spus, ANI nu a reuşit – în două luni şi o săptămână – să se uite pe site şi să vadă că lipsesc declaraţiile, să oblige societatea să le publice şi să-i sancţioneze (cu amenzile ridicole de 50-200 lei!) pe cei care au încălcat legea.

La modul acesta de lucru, cred că ies la pensie până rezolvă ANI sesizările cu privire la sumele dubioase din unele declaraţii şi la posibile incompatibilităţi! (sursa foto: facebook.com/Integritate, probabil imaginea prezintă petiţiile în aşteptare!)

CITIŢI ŞI:
ANTIBIOTICE: Cât câştigă directorul general IOAN NANI; anul trecut „a pus la bancă” un milion de lei