Ce mai face IULIAN TĂRĂBOANŢĂ? E urmărit penal, a îngropat o firmă cu 70 de angajaţi după numai un an de activitate şi a pregătit a doua PRIMA FOOD

Iulian TĂRĂBOANŢĂ (foto, 55 de ani) a fost şef al ITM Iaşi, dar era cunoscut înainte de această numire politică pentru patiseriile Demetrela pe care le deţinea în Iaşi. Acestea şi-au desfăşurat activitatea până în 2012 prin intermediul DEMETRELA TRADING SRL (CUI: 6791087), firmă cu datorii de aproape un milion de euro pusă în cârca unei necăjite (detalii AICI).

În noiembrie 2011, familia TĂRĂBOANŢĂ (adică actualul consilier judeţean Iulian şi soţia Irina – profesor universitar) şi familia IONESCU (Iuliana şi Ciprian Gabriel) au înfiinţat PRIMA FOOD SRL Iaşi (CUI: 29346283), societatea care a preluat angajaţii şi punctele de lucru de la DEMETRELA TRADING SRL, nu şi datoriile. Aici trebuie menţionat faptul că E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA (CUI: 22043010) a încheiat contracte cu noua firmă şi abia peste doi ani şi-a adus aminte că are de recuperat vreo 20.000 de euro de la DEMETRELA… şi a simulat o executare silită (detalii AICI).

Surprinzătoare pentru cei „neavizaţi” a fost (este) următoarea situaţie: PRIMA FOOD SRL s-a extins prin tot oraşul cu pizzerii/shaormerii deschise toată ziua şi, prin urmare, a înregistrat o creştere a vânzărilor până la peste un milion de euro (anul trecut), folosind doar câţiva angajaţi – 14 (număr mediu în 2016 şi 2015). Asta în condiţiile în care firma are şi serviciu de livrare la domiciliu (catering)… iar DEMETRELA, cu o activiatate mai redusă, folosea 60 de angajaţi. Cum a reuşit?

Batman-Batman

O primă posibilă variantă de răspuns – folosind „muncă la negru”. De ceva vreme, TĂRĂBOANŢĂ are mari probleme cu unul din foştii angajaţi, care a dat în judecată firma DEMETRELA TRADING SRL şi, după aproape doi ani de proces, a câştigat ceva-ceva în prima instanţă, demonstrînd astfel că au fost nereguli la DEMETRELA (detalii AICI), dar care a depus şi o plângere penală pe numele fostului şef de la ITM Iaşi.

Legat de această plângere, despre care a scris prima dată 7est.ro, demn de remarcat este faptul că iniţial dosarul a fost clasat, dar Judecătoria Iaşi a desfiinţat ordonanţa de casare şi a trimis cauza „pentru a începe urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată” (AICI). Asta nu înseamnă neaparat că petentul are dreptate, dar e un prim pas în lămurirea situaţiei şi, în plus, arată că TĂRĂBOANŢĂ nu e chiar de neatins.

Firmă cu 70 de angajaţi declarată inactivă de către ANAF

A doua posibilă variantă – folosirea unor persoane angajate pe o altă firmă (agenţii de plasare a forţei de muncă). În octombrie 2015, Iulian TĂRĂBOANŢĂ şi Ciprian-Gabriel IONESCU (51 de ani) au înfiinţat ITIC GRUP SRL (sau poate au vrut să-i spună IŢIC GRUP şi nu au ştiut că se poate şi cu diacritice!), firmă care urma să presteze „activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă„, avându-l ca administrator doar pe IONESCU – asta pentru că TĂRĂBOANŢA este administrator la PRIMA FOOD SRL şi s-ar fi ajuns în situaţia ca el să semneze contractele pentru ambele părţi.

ITIC GRUP SRL (CUI: 35148612) are sediul social în IAŞI, bd. Socola nr.112, fabrica preparate C6/2, camera 8, et.2, un capital social de 200 lei şi nu a desfăşurat activitate în cele câteva luni din 2015. În schimb, pentru 2016 a raportat pierderi de 470.812 lei, datorii de 475.369 lei.. şi 70 de angajaţi! Surprinzător este şi faptul că, după numai câteva luni de la înfiinţare, pe 7 februarie 2016, obiectul principal de activitate este schimbat în „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”.

Respectarea legii nu pare a fi fost o prioritate pentru TĂRĂBOANŢĂ şi IONESCU din moment ce ITIC GRUP SRL a fost declarată inactivă de către ANAF în aprilie 2017, sancţiune care, de obicei, se aplică atunci când firma nu depune declaraţiile fiscale obligatorii o perioadă mai mare de timp sau nu este găsită la sediul social. Demn de menţionat este faptul că ITIC GRUP SRL nu a declarat niciun punct de lucru… deşi oficial a avut 70 de angajaţi!

O firmă moare, o alta răsare

Probabil pentru a evita probleme şi mai mari (un control de fond al Fiscului, de exemplu; nu cred că ITM-ul „eternului” ALBULESCU îl va deranja pe fostul şef), ITIC GRUP SRL s-a cerut direct în faliment pe data de 26 iulie 2017, iar cererea a fost admisă de judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ de la Tribunalul Iaşi pe 18 august 2017 (nu pe 18 iunie 2017, aşa cum e datată sentinţa publicată în BPI) – Dosarul nr. 6104/99/2017. În funcţia de lichidator judiciar provizoriu a fost numit practicianul propus de debitoare, CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL (Ioana Irina MOISESCU), iar data de 2 octombrie 2017 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală.

Şi să vezi coincidenţă! Exact pe 26 iulie 2017, când a depus cerere pentru intrarea în faliment a debitoarei ITIC GRUP SRL, Ciprian-Gabriel IONESCU a înmatriculat firma PRIMA SWEET FOOD SRL, cu sediul social în Iaşi, str. OLT nr.32, construcţie provizorie C1, adică exact unde este şi sediul PRIMA FOOD SRL. Capitalul social este de 200 lei, iar obiectul principal de activitate – „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”. Aşa că un posibil răspuns la întrebarea „de ce au intrat în (semi)-vacanţă coşmeliile de pe str.Olt” ar putea fi: pentru că se mută iar activitatea! Victoriţa, unde eşti?!

Spuneţi-i şi lui TĂRĂBOANŢĂ că e asociat la PRIMA FOOD!

Chiar dacă IONESCU este cel în capul căruia ar trebui să se spargă falimentul ITIC GRUP SRL pentru că asta e soarta trepăduşilor, să revenim la Iulian TĂRĂBOANŢĂ, că, totuşi, el e personajul principal. În calitate de consilier judeţean a depus declaraţii de avere şi de interese, documente în care a uitat să pomenească faptul că deţine 50% din PRIMA FOOD SRL.

A preluat aceste părţi sociale de la soţia Irina conform Hotărîrii AGA din 20 februarie 2017, iar textul actualizat al actului constitutiv al societătii PRIMA FOOD SRL a fost inregistrat la Registrul Comerţului pe 14 aprilie 2017. Iulian TĂRĂBOANŢĂ a depus completat declaraţiile pe 15 iunie 2017. Cu toate acestea, precizează doar că este administrator la PRIMA FOOD SRL, remunerat anul trecut cu 15.090 lei, adică o medie de 1.257,50 lei/lună – probabil după valoarea prestaţiei!

În declaraţia de avere nu menţionează că ar fi asociat la vreo firmă, probabil pentru că valoarea părţilor sociale deţinute nu depăşeşte 5.000 euro (pragul din declaraţie). În schimb, în declaraţia de interese spune că deţine 50% din ITIC SRL (se cheamă ITIC GRUP SRL, dar nu mai contează), dar uită de PRIMA FOOD (spune doar că este administrator). Acuma nu e neaparat să se fi împrietenit cu Alzheimer, poate chiar nu i-a spus nimeni că a preluat părţile sociale de la soţie. (sursa foto: 7est.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
IULIAN TĂRĂBOANŢĂ – declaraţie de interese (iunie 2017)

CITIŢI ŞI:
Pierdut DEMETRELA TRADING… cu datorii de un milion de euro. Se declară nulă! Fostul şef al ITM Iaşi s-a aflat în incompatibilitate

E.ON simulează o executare silită de 20.000 euro la fosta firmă a unui consilier judeţean; Fiscul are de recuperat 76.000 euro… dar nu simulează nimic!