Ce mai face şmecherul de la DEUTSCHE TELECOM? Tot în cârdăşie cu ORANGE

deutsche-telekom

Ce mai face şmecherul de la DEUTSCHE TELECOM? Tot în cârdăşie cu ORANGE

Gheorghe Cristian FILIP (42 de ani, născut în Vatra Dornei, ajuns în Iaşi de mai mulţi ani) a înfiinţat în anul 2008 firma DEUTSCHE TELECOM SRL (CUI: 24613703). A înregistrat şi domeniul deutschetelecom.ro. ORANGE ROMÂNIA nu a avut nici cea mai mică greaţă şi a încheiat un contract cu firma lui FILIP, care a devenit dealer/reprezentant pentru operatorul de telefonie. Şi chiar nu pot să cred că ORANGE nu auzise de DEUTSCHE TELEKOM AG! Urmare a parteneriatului, DEUTSCHE TELECOM SRL Iaşi sare în 2009 la o cifră de afaceri de 2,8 milioane lei, urcă la 3,7 milioane lei în 2010 şi la 4,5 milioane lei în 2011 – an încheiat cu profit net de 486.430 lei, adică peste 10% din vânzări, ceea ce este foarte mult pentru cei care ştiu cum e să faci o afacere.

În 2011, se sesizează compania DEUTSCHE TELEKOM AG (sau este sesizată de ROMINVENT) şi intentează un proces, care se finalizează abia în aprilie 2013 cu sentinţa de mai jos. În mare: instanţa a constatat că este vorba de un furt intelectual şi a obligat pârâta DEUTSCHE TELECOM SRL să plătească despăgubiri în cuantum de 111.347 lei şi cheltuieli de judecată în valoare de 7.460 euro. Probabil FILIP nu a plătit nimic pentru că băgase firma în faliment, invocând, vezi Doamne!, rezilierea contractului cu ORANGE. Nişte domni ăştia de la ORANGE, s-au delimitat de FILIP când s-a împuţit treaba, uitând că au fost parteneri (a se citi complici) câţiva ani. În realitate, nici măcar nu s-au delimitat, ci doar au mutat contractul. Nu insist foarte tare (abia aştept un drept la replică!), un articol complet pentru vremea respectivă găsiţi AICI.

deutsche-telecom-furt-intelectual-w

Şi dacă vă întrebaţi ce mai face Gheorghe Cristian FILIP (eu m-am întrebat!), răspunsul este: de la extraordinar în sus… în principal datorită colaborării cu ORANGE ROMÂNIA! În decembrie 2011, când apăruse procesul cu „cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa„, FILIP a înfiinţat BUSINESS DIVISION GROUP SRL (CUI: 29477009), firmă care face exact ce făcea cealaltă. 5,9 milioane lei în 2012, 7,2 milioane lei în 2013, 7,8 milioane lei în 2014 şi 10,7 milioane lei în 2015 – cifra de afaceri înregistrată de moştenitoarea DEUTSCHE TELECOM SRL. Nu ştiu dacă chiar toate vânzările sunt pe relaţia cu ORANGE, dar foarte probabil că da, firma activând şi în alte judeţe (în afară de Iaşi) – o dovadă AICI. Iar BUSINESS DIVISION GROUP SRL nu este singura afacere a lui Gheorghe Cristian FILIP, cum nu este nici singura afacere din familie cu ORANGE! Era să uit: la falimentul DEUTSCHE TELECOM SRL, Fiscul avea de recuperat vreo 20.000 de euro şi a solicitat atragerea răspunderii personale. Instanţa a considerat că FILIP nu are nicio vină!


De ce salarii enorme la directorii de la radioul public? Pentru că nu e frumos să le refuze

După articolul meu despre „Salarii nesimţite pentru şefii studiorilor regionale RADIO ROMÂNIA„, am citit ceva bun de tot pe ziardecluj.ro. Întrebat de ce are un salariu în creştere cu 60% faţă de anul anterior, în condiţiile în care audienţa postului a scăzut, şeful de la RADIO CLUJ, a declarat: „Habar n-am, sincer! Prietene, habar n-am! Şi poţi să mă citezi. Salariile nu mi le dau eu„. Altfel spus, nici el nu ştie de ce primeşte o grămadă de bani, nu şi-a pus problema dacă îi merită, dar sigur nu e frumos să îi refuze.

În ceea ce priveşte reacţiile primite „pe privat”, menţionez doar una: „Să fii tu sănătos! În 2016 au fost şi mai mari”. Despre salarii (şi prime) era vorba. Din păcate, declaraţiile de avere aferente anului trecut se depun peste vreo 3-6 luni, aşa că nu pot conforma/infirma această „informaţie”. Dar sper să apuc şi ziua în care se vor publica aceste documente. Ceea ce le doresc şi celor supăraţi/supărate pe articol! (sursa foto: reutersmedia.net)