Ce rezultate financiare a înregistrat fosta DOI ŞI UN SFERT; cheltuielile de anul trecut au depăşit veniturile cu 87%

Floriana-Jucan

În ultimele zile a stârnit mare vâlvă şi multe controverse o fotografie care îl prezintă pe Emil BOC dansând la UNTOLD cu soţia pe umeri (AICI imaginea). Unii internauţi şi-au pus întrebarea dacă imaginea este o făcătură sau doar o regie, invocând diverse argumente: BOC nu s-a încovoiat deloc, deşi pe umeri poartă o greutate de, să zicem, 50 de kilograme; cei din jur nu par să se zbenguie, de parcă ar fi într-o pauză muzicală; de ce există un singur cadru şi o singură publicaţie care a reuşit să-i imortalizeze pe cei doi Boc?

Publicaţia care şi-a asumat drepturile de autor şi exclusivitatea pentru această imagine este Q MAGAZINE, care teoretic ne prezintă „Povestea unei fotografii”. Doar teoretic, că practic nu ne spune nimic.

Dar hai să vedem cine ar trebui să-şi aroge meritele pentru această „virală”. Altfel spus, să vedem cine deţine Q MAGAZINE, „singura revistă generalistă din România focusată pe subiecte din actualitatea politică, economică, socială şi culturală din ţara noastră şi din lume”, după cum se prezenta pe site-ul propriu la un moment dat.

Firma care editează la ora actuală revista şi deţine site-ul qmagazine.ro s-a înfiinţat în aprilie 2004 sub numele DOI ŞI UN SFERT SRL Bucureşti (CUI: 16310504). În perioada 2004-2006 „nu a rupt gura târgului”, poate doar cu menţiunea (negativă) că în 2006 a raportat pierderi de 213.445 lei, la o cifră de afaceri de 39.971 lei.

Deşi marca DOI ŞI UN SFERT SRL nu era înregistrată la vremea respectivă (şi nici acum nu este), asociaţii Floriana JUCAN (FOTO, 41 de ani în prezent) şi Petra OBRETIN (66 de ani, tot în prezent) au decis schimbarea numelui societăţii în BABILON PRESS SRL. Anul 2007 este cel al lansării Q MAGAZINE, „ca o provocare pe piaţa presei româneşti, fiind prima revistă completă pentru un public complex”, după cum spune sursa deja menţionată.

În primul an de Q MAGAZIN, cifra de afaceri a sărit la 1,64 milioane lei, iar exerciţiul financiar a fost încheiat cu un profit net de 316.084 lei, rezultate obţinute cu numai 5 angajaţi. În anii următori, rezultatele au fost oscilante şi pot fi consultate în tabelul alăturat, cu menţiunea că doar numărul (mediu) de angajaţi a rămas constant – 3. E o mare performanţă ca numai 3 salariaţi să asigure editarea unei reviste!
DOI-SI-UN-SFERT-12-ani-(2015)-w
Pentru anul trecut, fosta DOI ŞI UN SFERT SRL a raportat venituri de 231.675 lei şi cheltuieli de 433.742 lei, rezultând o pierdere de 202.067 lei. La 31 decembrie 2015, datoriile se ridicau la 541.933 lei, în timp ce creanţele erau de 98.151 lei, iar în casă şi conturi exista suma de 3.557 lei.

La ora actuală, fosta DOI ŞI UN SFERT SRL (devenită BABILON PRESS SRL) nu figurează pe site-ul ANAF cu obligaţii restante la bugetele de stat şi nici pe portalul instanţelor de judecată nu apare cu vreun proces pe rol (ultimul a fost anul trecut şi l-a câştigat – Dosar nr. 86508/299/2015, Judecătoria Sector 1).

Conform site-ului propriu, printre comentatorii Q MAGAZINE se numără Ionuţ VULPESCU, Alexandru OJICĂ, Emil HUREZEANU, Marian STAT şi, nu în ultimul rând, Adrian NĂSTASE.

Tot la ora actuală, conform serviciului RecomOnline, BABILON PRESS SRL prestează „activităţi de editare a revistelor şi periodicelor„, are un capital social de 200 lei, deţinut de Floriana JUCAN – 90% şi Petra OBRETIN – 10%. Doar asociatul minoritar are atribuţii de administrator. (sursa foto: oranoua.ro)

Şi-am încălecat pe o şa şi v-am spus povestea (despre fosta DOI ŞI UN SFERT) aşa!

Nota autorului:
Îmi pare rău dacă articolul nu s-a ridicat la nivelul titlului. S-a vrut a fi o glumă/farsă (jurnalistică).