Ce s-a mai întâmplat în cazul insolvenţei OMNIA TURISM? Nimic! Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucureşti „a pus la păstrare” dosarul OMNIA!

Pentru că a întrebat cineva din Grupul păgubiţilor – din care fac parte, ca invitat – şi pentru că am rămas cam singurul (jurnalist) care scriu despre acest subiect, consider că e frumos şi corect din partea mea să vă spun ce noutăţi au apărut.

Într-un final, s-a ales Comitetul Creditorilor. Dacă nu greşesc, a fost aşa cum a propus domnul MANEA.

Între timp, administratorul judiciar a publicat un raport de activitate.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu Legea insolvenţei, administratorul judiciar „este obligat” să întocmească un raport lunar de activitate.

Ghilimele nu sunt întâmplătoare – mare parte dintre administratorii judiciari întocmesc şi depun trimestrial, semestrial… sau niciodată aceste „rapoarte lunare”.

NU, nu păţesc nimic dacă nu publică sau nu depun la dosare aceste „rapoarte lunare”. Legea 85/2014, a insolvenţei, e SCRISĂ de ei. Serios! Proiectul a fost elaborat de UNPIR, iar trântorii din Parlament doar l-au aprobat.

În cazul de faţă, PODOREANU INSOLV IPURL a publicat „raportul nr.3” pe care l-am ataşat.

Concluzia e că administratorul judiciar „nu a intrat în posesia contabilităţii debitoarei, aceasta fiind pusă sub sechestru ca urmare a formulării dosarului nr.3339/P/2017, aflat spre soluţionare la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucureşti”.

Fără intenţia de a jigni pe cineva, vin cu următoare „traducere”:
– administratorul judiciar nu poate face nimic atât timp cât nu va primi documentele respective, atât timp cât dosarul penal nu va fi soluţionat.

Şi eu cred că acest dosar penal – cu nr.3339/P/2017, de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucureşti – va rămâne nesoluţionat foarte multă vreme. Probabil până se vor prescrie faptele menţionate în acel dosar.

DOCUMENTE ATAŞATE:
OMNIA TURISM SRL – Proces verbal al şedinţei Adunării Creditorilor (februarie 2019)

OMNIA TURISM SRL – Raport al administratorului judiciar (martie 2019)