Cerere de atragere a răspunderii personale împotriva lui Ştefan DRACEA-HOLICOV… pentru ţeapa trasă de VERTIGO CENTER

0

Familia (DRACEA-)HOLICOV este foarte iubită de Primăria Municipiului Iaşi, firma WINK NETWORK SRL (CUI/CIF: 26146060) câştigând contracte după contracte cu una din societăţile municipalităţii (Compania de Transport Public). Nu acelaşi lucru se poate spune despre Fiscul ieşean, care „s-a pus cu bâta” pe alde Holicov, în speranţa că va recupera banii pe care firmele acestora le datorează bugetului de stat.

Astfel, în cazul falimentului KIA-ORA SRL Iaşi (CUI/CIF: 18571077), a fost formulată cerere de atragere a răspunderii personale împotriva foştilor administratori Mariana HOLICOV şi Alexandru Lucian HOLICOV (Dosar asociat nr.3601/99/2016/a1), surprinzător fiind faptul că demersul juridic „l-a uitat” pe Ştefan DRACEA-HOLICOV, care a renunţat la atribuţiile de administrator cu câteva luni înainte de faliment – detalii AICI.

Ieri, 23 septembrie 2020, DGRFP/AJFP Iaşi s-a gândit să-i facă un cadou şi lui Ştefan DRACEA-HOLICOV (foto)… care constă tot într-o acţiune de atragere a răspunderii personale/patrimoniale, dar pentru insolvenţa VERTIGO CENTER SRL Iaşi (CUI/CIF: 19215221).

Înfiinţată în noiembrie 2006, societatea VERTIGO CENTER SRL a avut ca obiect principal de activitate „Cercetare-dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste”, a fost deţinută şi administrată numai de Ştefan DRACEA-HOLICOV, iar pe 4 decembrie 2019 a intrat în insolvenţă, la cererea Fiscului.

În Raportul privind cauzele insolvenţei, lichidatorul judiciar BUSINESS SUPPORT SOLUTIONS SPRL spune că „administratorul statutar al VERTIGO CENTER SRL, dl DRACEA-HOLICOV Ştefan, se face vinovat de săvârşirea faptelor prevăzute de art.169 alin. 1 lit.d din Legea nr. 85/2014 şi anume a ţinut o contabilitate fictivă, a făcut să dispară unele documente contabile sau nu a ţinut contabilitatea în conformitate cu legea„.

Conform tabelului definitiv al creanţelor, ţeapa trasă de VERTIGO CENTER SRL se ridică la 180.612 lei, „beneficiari” fiind AJFP Iaşi – 180.469 lei şi Primăria Iaşi – 143 lei. Pentru că are obligaţia de a uza de toate modalităţile pentru recuperarea banilor cuveniţi, Fiscul a formulat menţionata cerere de atragere a răspunderii personale împotriva lui Ştefan DRACEA-HOLICOV, care are şanse mari să fie soluţionată abia anul viitorDosarul nr.2540/99/2019/a1. (sursa foto: facebook.com/stefan.holicov)

CITIŢI ŞI:
KIA-ORA: Fiscul a depus cerere de atragere a răspunderii împotriva HOLICOV-ilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.