Cerere de FALIMENT împotriva DOBROGEA GRUP! Firma de panificaţie a ieşit anul trecut din insolvenţă şi nu mai poate beneficia de aceeaşi procedură

0

DOBROGEA GRUP SA Constanţa (CUI: 1869819) a fost înfiinţată în februarie 1991 (sub numele DOBROGEA SA) prin reorganizarea Întreprinderii de Morărit-Panificaţie Dobrogea, iar în 1995 a fost privatizată.

În februarie 2013 a intrat în insolvenţă, la propria cerere, iar tabelul preliminar al creanţelor prezenta o masă credală de 126.127.265,25 lei (Dosarul nr.1691/118/2013). Deşi administratorul judiciar FAIR & FULL INSOLVENCY CONSULTING SPRL nu a publicat în BPI tabelul definitiv al creanţelor, a fost votat şi pus în aplicare un plan de reorganizare.

Considerând că au fost efectuate toate plăţile prevăzute în plan, judecătorul sindic Oana DAMIAN de la Tribunalul Constanţa a decis, pe data de 19 iunie 2017, închiderea procedurii de insolvenţă, „iar societatea este reintegrată în circuitul economic, ca o societate functionând în baza Legii nr 31/1990″, după cum „se laudă” DOBROGEA GRUP SA pe site-ul propriu.

La nici un an de la acest „fericit eveniment”, într-o zi de marţi – 13 (martie 2018), a fost deschis un nou dosar de insolvenţă/faliment în care DOBROGEA GRUP SA are calitatea de debitor. Este vorba de Dosarul nr.1569/118/2018, cererea de aplicare a Legii 85/2014 fiind depusă de creditorul DAVI ADVANCE SECURITY SRL Bucureşti (CUI: 34344645), o firmă de pază aflată în faliment.

După cum precizează portalul instanţelor de judecată, cererea a fost depusă de lichidatorul C.I.I. SIMA LAURA (fiind în faliment, DAVI ADVANCE SECURITY SRL nu mai are drept de administrare) şi este mult mai periculoasă decât o cerere obişnuită pentru că, în cazul în care va fi admisă, va declanşa falimentul DOBROGEA GRUP SA – societatea nu mai poate intra în insolvenţă pentru că a beneficiar de reorganizare judiciară în ultimii 5 ani!

În ceea ce priveşte datoria pentru care a fost iniţiat acest demers, C.I.I. SIMA LAURA preciza în raportul de activitate din 28 noiembrie 2017 că DAVI ADVANCE SECURITY SRL are de recuperat de la DOBROGEA GRUP SA suma de 103.677,24 lei, că ar fi trimis o somaţie, iar reprezentanţii companiei constănţene „au solicitat să acceptăm o amânare la plată, urmând ca până la sfărsitul anului (2017 – n.r.) să achite integral creanţa„. Din moment ce a fost depusă cererea de insolvenţă/faliment, rezultă că DOBROGEA GRUP SA nu a achitat (integral) datoria, aşa cum ar fi promis.

Desigur, este greu de crezut că până la primul termen de judecată (care încă nu a fost stabilit) nu se va stinge datoria, dar înregistrarea acestui (nou) dosar de insolvenţă arată că DOBROGEA GRUP SA ori are în continuare probleme financiare, ori tratează cu sictir onorarea obligaţiilor financiare către unii creditori. (sursa foto: facebook.com/dobrogeagrup)

DOCUMENT ATAŞAT:
DOBROGEA GRUP SA – Sentinţă de închidere a procedurii de insolvenţă (Iunie 2017 – Dosarul nr.1691/118/2013)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.