CET ARAD: Instanţa a numit alt administrator judiciar decât cel propus de debitoare; pierderi de 51 milioane lei în ultimii doi ani

CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA (CUI: 14593668) este furnizorul de energie termică pentru arădeni şi, ca majoritatea unităţilor de acest gen, este o gaură neagră. Surprinzător la CET ARAD SA este că are rezultate negative abia de doi ani, dar se poate spune că „a recuperat întârzierea” prin înregistrarea unor pierderi impresionante în 2016 şi 2017 – în total peste 51 milioane lei.

Dacă în perioada de iarnă a reuşit să rostogolească datoriile pentru că încasările erau mari, venirea verii a dus la devoalarea realităţii financiare dezastruoase a societăţii controlate de Consiliul Municipal Arad. Perspectivele sumbre şi blocarea conturilor au determinat reprezentanţii CET ARAD SA să solicite deschiderea procedurii de insolvenţă, cererea fiind înregistrată la Tribunalul Arad pe data de 19 iunie 2018Dosarul nr.1377/108/2018.

Judecătorul sindic Ana ŞERBAN de la Tribunalul Arad a admis cererea la primul termen de judecată, din 27 iunie 2018, şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, dar a dat o lovitură debitoarei numind în funcţia de administrator judiciar provizoriu un alt practician decât cel agreat de aceasta. Mai exact, CET ARAD SA a propus ALFA & QUANTUM CONSULTING SPRL, iar instanţa a ales CITR FILIALA TIMIŞ SPRL (Silvana ŞERMER), practician susţinut de E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA şi CEC BANK, creditori care împreună deţin creanţe de peste 30 milioane lei.

În cadrul procedurii, data de 31 august 2018 este termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească pe 25 septembrie 2018, ora 12.00, la sediul debitoarei (Arad, Calea 6 Vânători).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.1377/108/2018, al debitoarei CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA (C.E.T. ARAD), a fost programat pe data de 24 octombrie 2018. (sursa foto: facebook.com/primariamunicipiului.arad)

DOCUMENTE ATAŞATE:
CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA (C.E.T. ARAD) – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA (C.E.T. ARAD) – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă