CET-ul „gospodar” îşi face vara… intrarea în insolvenţă! Primăria lui GHEORGHE FALCĂ delirează că e vorba de o alegere

CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA (CUI: 14593668) este furnizorul de energie termică pentru arădeni şi, ca majoritatea unităţilor de acest gen, este o gaură neagră. Surprinzător la CET ARAD SA este că are rezultate negative abia de doi ani, dar se poate spune că „a recuperat întârzierea” prin înregistrarea unor pierderi impresionante în 2016 şi 2017 – în total peste 51 milioane lei.

Dacă în perioada de iarnă a reuşit să rostogolească datoriile pentru că încasările erau mari, venirea verii a dus la devoalarea realităţii financiare dezastruoase a societăţii controlate de Consiliul Municipal Arad. Perspectivele sumbre şi blocarea conturilor au determinat reprezentanţii CET ARAD SA să solicite deschiderea procedurii de insolvenţă, cererea fiind înregistrată la Tribunalul Arad pe data de 19 iunie 20181377/108/2018.

În aceeaşi zi, şi creditoarea PIROŞ SECURITY SYSTEM SRL (CUI: 25742617), firmă aflată în faliment, a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva debitoarei CENTRALA ELECTRICĂ DE TERMOFICARE ARAD SA, ceea ce a dus la constituirea Dosarului nr.1378/108/2018.

Chiar dacă unele publicaţii au anunţat (aiurea) intrarea în insolvenţă încă de luni, 18 iunie 2018, dată la care nici nu erau depuse cererile menţionate, realitatea este că deocamdată nu a fost stabilit primul termen de judecată în dosarul deschis de debitoare, care se judecă în regim de urgenţă, şi, teoretic, instanţa ar putea să respingă solicitarea.

Despre această gravă problemă a furnizorului de energie termică şi, implicit, a municipalităţii, primăria condusă de Gheorghe FALCĂ a scria aşa pe Facebook: „CET Arad a ales insolvenţa”. Serios? Şi care erau alternativele? (sursa foto: facebook.com/primariamunicipiului.arad)