CHANCE ENTERPRISE SRL Bucureşti (CUI: 3639719), firma care a administrat supermarket-urile ALEGE, a intrat direct în faliment, la propria cerere, pe 4 decembrie 2015 (Dosarul nr.42695/3/2015). Tribunalul Bucureşti a desemnat SCP PDA INSOLVENCY SPRL (Daniel-Marian PUŞCAŞ) în funcţia de lichidator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 22 ianuarie 2016 drept termen limită de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe.
Pe lângă faptul că nu a respectat termenul impus de instanţă, Daniel-Marian PUŞCAŞ încalcă cu nonşalanţă (a se citi nesimţire) Legea 85/2014 (art.110-3) şi prezidează prima şedinţă a Adunării Creditorilor pe 28 ianuarie 2016 (la Hotel CARO, sala EMINESCU), deşi nici până la acea dată nu fusese publicat în BPI tabelul preliminar al creanţelor.
La Adunarea Creditorilor întrunită ilegal ar fi participat 3 creditori care deţin în total 0,42% din masa credală şi ar fi trimis vot prin corespondenţă alţi 3 creditori, care deţin puţin peste 50% din masa credală (necunoscută la data respectivă), după cum susţine SCP PDA INSOLVENCY SPRL în procesul verbal al respectivei şedinţe. Fără să sesizeze că adunarea este întrunită ilegal, creditorii au ales Comitetul, acesta fiind format din PROCREDIT BANK, ALPHA BANK şi DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE BUCUREŞTI, cu menţiunea că Fiscul nu a participat şi nu a transmis un punct de vedere.
Deşi a cerut numai 2.000 lei/lună şi „un onorariu de 2,5% din vânzări de bunuri şi recuperări de creanţe”, lichidatorul judiciar provizoriu SCP PDA INSOLVENCY SPRL nu a fost confirmat în funcţie, fiind respins de PROCREDIT BANK şi ALPHA BANK. Desigur, Daniel-Marian PUŞCAŞ ar putea să dea dovadă că e şi tupeist, nu numai incompetent sau/şi rău-intenţionat, şi să convoace o nouă Adunare a Creditorilor, pe motiv că prima a fost ilegală!
Deşi a fost „tratat cu flit” de către creditori, lichidatorul judiciar s-a îndurat şi, pe 3 februarie 2016, a publicat în BPI tabelul preliminar al creanţelor. Tot ieri a publicat şi ceea ce el numeşte „Proces-verbal al adunării creditorilor societăţii CHANCE ENTERPRISE SRL”.
Deşi au fost 72 de cereri ale creditorilor, suma solicitată de aceştia coincide „la ban” cu cea acceptată de administratorul judiciar, o situaţie foarte rar întânită în dosarele de insolvenţă, care sugerează mai degrabă că respectivele creanţe au fost aprobate fără a fi analizate în amănunt. Sărind peste asta, se observă o masă credală de 5,84 milioane lei, mult mai mică mică decât totalul datoriilor raportat la 31 decembrie 2014 (8,68 milioane lei).
Principalii 3 creditori sunt:
- PROCREDIT BANK – 2.322.280,38 lei
- DGRFB Bucureşti – 1.697.287,00 lei
- ALPHA BANK – 706.513,77 lei
Teoretic, creanţele celor două bănci sunt garantate, nu şi a Fiscului.
Partea relativ bună în acest faliment este reprezentată de faptul că nicio creanţă chirografară nu ajunge la 100.000 lei, iar cele salariale se cifrează la 44.394 lei, o sumă ciudat de mică în condiţiile în care (foşti) angajaţi ai firmei se plâng în spaţiul virtual că nu şi-au primit lefuri de ceva vreme.
Nici Niculina MANOLACHE (a împlinit 66 de ani luna trecută), patroana din acte a societăţii, şi nici fostul patron Gabriel MANOLACHE (45 de ani) nu figurează că ar fi împrumutat firma cu vreun leu. În ceea ce îi priveşte pe cei doi MANOLACHE este interesant faptul că au vândut firma CHANCE TRADE SRL Bucureşti (CUI: 21449941) la doar două zile după ce a fost cerut falimentul CHANCE ENTERPRISE.
Unic asociat şi administrator la CHANCHE TRADE SRL a devenit Simona CONSTANTIN (38 de ani). Aceasta mai este asociat şi administrator la CHANCE SYNERGY SRL Bucureşti (CUI: 24301728). Ambele firme, fără activitate până în 2014, s-au declarat plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor începând cu ianuarie 2016. Parcă începe să se explice falimentul CHANCE ENTERPRISE SRL! (sursa foto: simplybucharest.ro)
DOCUMENT ATAŞAT:
CHANCHE ENTERPRISE SRL – tabel preliminar al creanţelor
CITIŢI ŞI:
CHANCE ENTERPRISE: faliment intempestiv la supermarket-urile ALEGE