CJ-ul condus de Alin Păunel TIŞE „a înfiat” UN ŢEPAR; pentru că a falimentat două societăţi, a prejudiciat bugetul de stat cu 1,3 milioane lei şi „a sustras” peste jumătate de milion din firmă, Călin Marcel OANCEA a fost numit director general la CLUJANA… pentru un mandat de 4 ani

Clujeanul Călin Marcel OANCEA (foto) a bifat primul faliment în 2013, cel al firmei SMILE TEX SRL Cluj-Napoca, procedură în urmă căreia au rămas datorii neplătite către Fisc în valoare de 101.526 lei.

A doua „reuşită” de acest tip se numeşte TCDM PREST SRL (CUI/CIF: 21924756), debitoare care a intrat în insolvenţă pe 22 iunie 2018, a trecut la faliment după numai o lună, iar pe 4 septembrie 2020 a fost radiată. Conform tabelului definitiv, singurul creditor este Fiscul (DGRFP Cluj), cu suma de 1.195.133 lei.

Pentru că nu a primit actele contabile de la administratorul Călin Marcel OANCEA, lichidatorul judiciar REDRESARE LICHIDARE SPRL a formulat cerere de atragere a răspunderii personale… dar a fost îngăduitor cu pârâtul şi a solicitat ca acesta să suporte numai o parte din pasiv, şi anume suma de 550.978 lei, bani care figurau în „casă şi conturi la bănci” plus ” avansuri de trezorerie„. Altfel spus, lichidatorul judiciar a luat în calcul doar banii sustraşi de OANCEA din firmă.

Judecătorul sindic Dana Ioana RUSU de la Tribunalul Comercial Cluj a fost de acord cu solicitarea REDRESARE LICHIDARE SPRL şi „l-a condamnat” pe Călin Marcel OANCEA la plata sumei de 550.978 lei, cu menţiunea că sentinţa (din 26 iunie 2020, publicată în BPI pe 4 septembie 2020) poate/putea fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare – detalii AICI. Portalul instanţelor de judecată nu menţionează nimic despre o eventuală cerere de apel, ceea ce sugerează că sentinţa a rămas definitivă.

Fără niciun concurs sau vreo comunicare oficială, OANCEA a fost numit director general interimar la CLUJANA SA (CUI/CIF: 199206), binecunoscuta fabrică de încălţăminte din Capitala Ardealului. Asta s-a întâmplat pe la finalul lunii mai 2020… adică înainte de „condamnare”.

Deşi era de aşteptat ca sentinţa de atragere a răspunderii personale să determine Consiliul Judeţean Cluj (acţionarul majoritar – 93,44%) să găsească altă persoană pentru acest post, Consiliul de Administraţie a anunţat pe 25 septembrie 2020 că OANCEA a fost numit director general pentru un mandat de 4 aniAICI.

Am trimis mail-uri preşedintelui CA de la CLUJANA SA şi preşedintelui CJ Cluj, Alin Păunel TIŞE, prin care am întrebat care au fost motivele care au determinat acţionarul majoritar să propună/susţină această numire. Nu am primit niciun răspuns, ceea ce nu e chiar de mirare: membrii CA sunt nişte sinecurişti numiţi politic… ale căror declaraţii de avere nu sunt publicate nicăieri, iar Alin Păunel TIŞE se consideră stăpân al judeţului Cluj, nu doar administrator (preşedinte), aşa că nu răspunde unor astfel de solicitări. Nu ar fi mare lucru ca TIŞE să creadă că şi CLUJANA e firma lui şi să ia (cu titlu de împrumut) vreo două milioane de lei, aşa cum a procedat în cazul CENTRAL BUSINESS PLAZA SRL!

În ceea ce priveşte CLUJANA SA, companie care a reuşit să iasă din insolvenţă în urma unei „inginerii imobiliare”, trebuie menţionat faptul că este listată la BVB (categoria AeRO Standard, sub simbolul CLUJ), ceea ce înseamnă că acţionarii minoritari şi eventualii investitori ar trebui să ştie pe mâna cui a dat Alin Păunel TIŞE conducerea societăţii. (sursa foto: sursa foto: Via Cluj TV)

CITIŢI ŞI:
Numit „pe şest” director general la CLUJANA, Călin Marcel OANCEA a fost „condamnat” să plătească 550.978 lei… banii sustraşi din TCDM PREST; marele manager are două falimente la activ şi mai este asociat şi administrator la două firme active, una înfiinţată în mai 2020