CONSTRUCŢII SA Sibiu: Obligaţii fiscale nedeclarate de 7,96 milioane lei… şi accesorii de 4,26 milioane lei; plăţi dubioase către Roxana LUPESCU (13 tranzacţii), Titi JIANU şi firme cu numele comunicate aiurea de CITR (document ataşat)

În cadrul procedurii de insolvenţă a debitoarei CONSTRUCŢII SA Sibiu (CUI/CIF: 799324), administratorul judiciar provizoriu CITR Filiala Cluj SPRL a publicat trei tabele preliminare în numai două săptămâni.

Prima rectificare a avut drept cauză calculul eronat al „doamnei jurist” Alina Florina COTEŢI, care a greşit valoarea creanţei cu 4,7 milioane lei – detalii AICI! Ţinând cont de nota de la BAC… chiar e o greşeală „acceptabilă”!

A doua rectificare este, de fapt, o actualizare, care constă în modificarea creanţei Fiscului. Mai exact, „AJFP Sibiu a depus la dosarul cauzei «Declaraţie suplimentară de creanţe», prin care a solicitat înscrierea sumei de 12.219.544 lei, rezultată în urma Deciziei de impunere F-MC nr.24/07.02.2022 emisă în baza Raportului de inspecţie fiscală nr.F-MC nr. 22/07.02.2022. Suma de 12.219.544 lei este compusă din suma de 7.963.152 lei, reprezentând obligaţii fiscale principale suplimentare de plată la bugetul de stat şi suma de 4.256.392 lei, reprezentând obligaţii fiscale accesorii aferente debitului principal”.

Astfel, creanţa Fiscului a ajuns la 19.283.437 lei, de la 7.063. 593 lei (valoarea iniţială) şi poate că se lasă cu nişte măsuri („gen puşcărie”) pentru persoanele care au omis să declare/calculeze obligaţii fiscale de vreo 8 milioane lei.

Plăţi dubioase de 1,5 milioane lei

Consultând o parte din documentele depuse la dosarul de insolvenţă (nu am reuşit să mă uit pe toate, sunt vreo două lăzi!), am descoperit un tabel deosebit de interesant, numit „Plăţi TECHNIC TECHNOSTRADE SRL pentru CONSTRUCŢII SA (iunie-noiembrie 2021)”, cu 127 de tranzacţii şi o valoare de 1.513.121,80 lei (sper că totalul nu a fost calculat tot de „doamna Homan de la Ianca”).

Sare în ochi prezenţa repetată în acest tabel a numelui LUPESCU Roxana… cu 13 poziţii/intrări şi un total al banilor primiţi (cu titulaturile de „avans spre decontare” şi „decont”) de 51.173 lei.

Pentru cine nu ştie: Roxana LUPESCU (foto) ocupă funcţia de director economic la CONSTRUCŢII SA şi este considerată mâna dreaptă (cu sau fără ghilimele) a lui Ioan Adrian HOMAN (foto), individul cu mai multă puşcărie (condamnări) decât şcoală… care a ajuns director general la societatea sibiană.

O altă persoană din tabel, care merită urmărită (poate chiar şi de unele instituţii), este Titi JIANU, cu 10.448 lei (4 plăţi/încasări), iar numele unor firme este greşit sau incomplet: de exemplu, ADRILEX înseamnă, de fapt, ADRILEX IMP.EXP. SRL Dăbuleni (CUI/CIF: 17263010). Dar poate acesta e şi interesul CITR, să nu se afle beneficiarii reali ai banilor respectivi!

În ceea ce priveşte legalitatea acestor (presupuse) plăţi, prefer să nu exprim acum păreri/ipoteze şi să aştept concluziile instituţiilor sesizate… chiar dacă mă cam îndoiesc că o să verifice pe ce firmă e facturat gardul de neam prost al unei persoane fizice din Ianca! Totuşi, nu pot să mă abţin să nu remarc decontul de 3.599 lei din 19 noiembrie 2021 (poziţia 126)… care sună a preţ de smartphone sau alt gadget (de fiţe)!

DOCUMENT ATAŞAT:
TABEL „Plăţi TECHNIC TECHNOSTRADE SRL pentru CONSTRUCŢII SA (iunie-noiembrie 2021)”

CITIŢI ŞI:
Insolvenţa CONSTRUCŢII SA: „Doamna jurist” Alina Florina COTEŢI a greşit la calculul penalităţilor… cu 4,7 milioane lei! „Eminenţa cenuşie” de la TECHNIC TECHNOSTRADE a renunţat la serviciile administratorului Ioan Adrian HOMAN