Copiii deputatului KELEMEN HUNOR primesc alocaţie din Ungaria… care este mult mai mare decât cea acordată de Statul Român

Am accesat câteva sute, hai să nu zic mii, de declaraţii de avere ale politicienilor, şi nu prea am dat importanţă sumelor trecute la alocaţia copiilor. Greşeala mea!

Azi am dat peste declaraţia de avere a deputatului Kelemen HUNOR… şi SURPRIZĂ!

În declaraţia de avere din iunie 2019, menţionează o alocaţie de 9.564 lei (el le spune RON, sărim peste asta) pentru copii.

M-am uitat şi peste declaraţia de avere din 2018, aferentă anului fiscal 2017 – 17.339 lei alocaţie pentru copii.

Mi-au sărit în ochi aceste sume şi m-am uitat pe CV-ului parlamentarului. Scrie că are doi copii. Internetul zice că a devenit tată pentru prima dată în 2013… pentru a doua bucurie nu există menţiuni pe net.

  • 9.564 lei împărţit la doi (copii) şi la 12 luni… rezultă 398,50 lei pe lună/copil (în 2018)
  • 17.339 lei împărţit la doi (copii) şi la 12 luni… rezultă 722,46 lei pe lună/copil (în 2017)

Alocaţiile copiilor din România au fost majorate la 150 lei/lună, de la 84 lei/lună, începând cu februarie 2019, iar cele pentru copiii până în doi ani au crescut la 300 lei (de la 200 lei).

Indiferent cum calculăm, alocaţiile încasate de copiii deputatului Kelemen HUNOR sunt mult mai mari decât cele din documentele oficiale… ale Statului Român.
Asta înseamncă că aceşti copii ai lui Kelemen HUNOR primesc altă alocaţie decât cea acordată de Statul Român… cea oferită de Ungaria. Nu e o ilegalitate din moment ce părinţii, eventual şi juniorii au (şi) cetăţenie maghiară. E doar o şmecherie

Ca o paranteză: ştiu pe cineva care lucrează LEGAL în Suedia şi are copilul în România. Iar acel copil primeşte – în România – alocaţia acordată de statul suedez, undeva la 100 euro pe lună… fără ca vreunul dintre părinţi să deţină cetăţenie suedeză.

Din sumele prezentate în declaraţiile de avere, rezultă că şi la deputatul KELEMEN HUNOR e tot aşa: copiii dumnealui primesc alocaţie de la statul ungar.

Nu am apucat să verific, promit să fac acest demers, dar cred că şi la alţi UDMR-işti e tot aşa. (sursa foto: stiriletransilvaniei.ro)

DOCUMENTE ATAŞAT:
KELEMEN HUNOR – declaraţie de avere (2019)

KELEMEN HUNOR – declaraţie de avere (2018)