CORNELIU MITITELU (MRL) vrea să vândă UVERTURA MALL şi publică un anunţ tâmpit şi înşelător; debitoarea acuză o cârdăşie a administratorului judiciar cu BANCA TRANSILVANIA

UVERTURA CITY MALL SRL Botoşani (CUI: 23792260) este societatea care administrează mall-ul cu acelaşi nume şi a intrat în insolvenţă pe 5 noiembrie 2015 (Dosarul 2595/40/2015), la doar o zi după ce a depus cererea. Ciudat este faptul că decizia/sentinţa de deschidere a procedurii generale de insolvenţă nu a fost publicată în BPI, aşa cum ar fi fost normal.

În ianuarie 2017, judecătorul sindic Lăcrămioara AXINTE a confirmat planul de reorganizare depus de debitoare – şi SUSŢINUT de administratorul judiciar – şi l-a respins pe cel depus de BANCA TRANSILVANIA, creditor care în cel mai recent tabel (definitiv) al creditorilor figurează cu o creanţă garantată de 32,18 milioane lei şi una chirografară de 17,77 milioane lei.

Între timp, administratorul judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL Filiana Suceava „s-a sucit” şi a scos la vânzare complexul comercial, care „are un regim înălţime S+P+4E, suprafaţă construită la sol de 4.619,8 mp, suprafaţă construită desfăşurată de 32.041,9 mp şi suprafaţă utilă desfăşurată de 30.259,30 mp”. Pentru promovarea acestei licitaţii, a publicat în presă un anunţ în care spune aşa:

Mall-ul este scos la la vânzare prin licitaţie publică la data de 30.10.2017, ora 11:00, la preţul de 32.749.510 lei, echivalentul a unei rate lunare de 29.793 Euro/lună. Menţionăm că rată estimată se adresează persoanelor eligibile pentru credite bancare, nu include dobânzile şi comisioanele bancare şi este calculată pentru 20 de ani.

Acest paragraf din anunţ pare a fi conceput de o PR-istă care visează să-şi cumpere o casă prin credit ipotecar şi tot face calcule, să vadă ce sumă ar putea primi şi ce rată ar avea de plătit. Cât de incompetent(ă) să fii ca să prezinţi un calcul de rată care „nu include dobânzile şi comisioanele bancare”?! Mai mult, deşi prezintă valoarea imobilului în lei, rata e exprimată în euroca să pară mai mică, desigur.

Sărind peste faptul că, dacă nu te cheamă Udrea sau Truică, nu îţi împrumută nicio bancă atâţia bani ca să cumperi un mall în Botoşani, rata reală este de aproape 47.000 euro/lună.

Şi anunţul din presă mai conţine o mizerie: preţul de 32,75 milioane lei este fără TVA, dar nu este precizat acest aspect. Prin urmare, eventualul cumpărător ar trebui să achite aproape 39 milioane lei. Că o să deducă TVA „într-o viaţă ulterioară”… e altă discuţie.

În concluzie: anunţul PUBLICITAR este mincinos/înşelător şi poate se deranjează cineva de la Protecţia Consumatorilor să le împingă o amendă celor de la MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE! Pe care să o plătească din banii lor, nu din fondurile de la procedură. Nu că ar conta câteva sute de lei la banii lui Corneliu MITITELU, recent protagonist al unui Armaghedon consistent (AICI), ci doar doar aşa… „de amorul artei”.

Şi ultima referire la anunţul de vânzare, că mai avem şi alt subiect: a fost publicat (pe bani de la procedură, desigur) şi într-o publicaţie ieşeană care a avut până recent zeci de articole în care îl înfiera pe Corneliu MITITELU!

Cârdăşie MITITELU – BANCA TRANSILVANIA?

Pe 15 septembrie 2017, UVERTURA CITY MALL SRL, prin administrator special Monica SANDU, a emis „opinie privind planul de reorganizare„, document care a fost publicat în BPI şi care poate fi accesat AICI.

Debitoarea susţine că, în primele 8 luni ale anului 2017, a înregistrat următoarele rezultate financiare:

  • creştere cu 16% a cifrei de afaceri a SC UVERTURA CITY MALL SRL
  • creştere cu 17% a cifrei de afaceri a chiriaşilor UVERTURA CITY MALL SRL
  • creştere cu 13% a traficului de vizitatori comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016
  • creştere cu 14% a suprafeţei închiriate în Centrul Comercial
  • creştere cu 22% a chiriei/mp
  • gradul de recuperare al creanţelor a ajuns la 94%

Monica SANDU mai precizează că, „începând cu luna iunie 2017, administratorul judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL a luat decizii care au avut un impact negativ asupra eforturilor societăţii de obţinere a veniturilor, astfel că scopul reorganizării judiciare a fost deturnat„, iar principala acuzaţie se referă la scoaterea la vânzare a clădirii „la o valoare de numai 32.749.510 lei, chiar dacă valorificarea a fost prevăzută a se realiza sub forma transferului de afacere, ca ansamblu funcţional, în trimestrul IV al ultimului an din perioada de reorganizare la o valoare minimă de 60.957.000 lei„.

După aceste acuzaţii care vizează direct administratorul judiciar, UVERTURA CITY MALL SRL vine cu un tir împotriva unei cârdăşii MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI – BANCA TRANSILVANIA:

  • MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL a prejudiciat grav interesul concursual şi colectiv al creditorilor, executând silit UVERTURA CITY MALL SRL în favoarea unui singur creditor: BANCA TRANSILVANIA. Prin vânzarea intempestivă şi în pierdere a unicului activ generator de venituri este subminată orice şansă de continuare a activităţii, astfel că restul creditorilor vor rămâne neplătiţi
  • În data 30 iunie 2017, în conivenţă cu reprezentanţii BĂNCII TRANSILVANIA, a refuzat să completeze componenţa Comitetului Creditorilor ca urmare a faptului că creditorul DGRFP Iaşi şi-a pierdut calitatea de creditor, fiind plătit integral conform planului de reorganizare
  • În data de 31 iulie 2017, în conivenţă cu reprezentanţii BĂNCII TRANSILVANIA, a alocat discreţionar un buget de 23.800 euro pentru cheltuieli de promovare a intenţiei de valorificare a activului UVERTURA MALL şi, de asemenea, a unui onorariu de 2%+TVA din valoarea de vânzare a activului 1 în favoarea unui intermediar necunoscut. În opinia noastră, acest comision este destinat unui interpus al administratorului judiciar.

Şi acuzaţiile la adresa administratorului judiciar continuă, făcându-se referire şi la faptul că evaluarea activelor a fost efectuată de o firmă care ar fi sub controlul lui Corneliu MITITELU. Dar ceea ce mi se pare cel mai interesant este cum s-a învârtit MITITELU să organizeze o licitaţie controversată fără să intre în gura presei: cu numai 23.800 euro, bani pe care nu îi plăteşte el sau firma, ci se trag din sumele încasate în cadrul procedurii. Şi de banii aceştia, nici de alte falimente administrate de MRL nu se va mai scrie o vreme. Plus că se mai pot găsi nişte anunţuri atractive pentru GRAND HOTEL TRAIAN sau ASTORIA. A fost greu până s-a descoperit reţeta! (sursa foto: facebook.com/cornel.mititelu.3)

DOCUMENT ATAŞAT:
UVERTURA CITY MALL SRL – opinie privind planul de reorganizare