CRAMELE ODOBEŞTI: producătorul de vinuri se războieşte cu BCR, via administratorul judiciar

crama-vinuri

CRAMELE ODOBEŞTI SA (CUI: 1452799), societate care are în exploatare peste 800 hectare de plantaţii viticole a intrat în insolvenţă, oficial la propria cerere, pe 10 noiembrie 2015. Tabelul preliminar al creanţelor, publicat luna trecută de administratorul judiciar C.I.I. BORDEA ŞTEFAN, prezintă o situaţie catastrofală a producătorului de vinuri, totalul creanţelor acceptate „din prima” fiind de 29,70 milioane lei, sumă care reprezintă cifra de afaceri pe 4 ani (2011-2014).

 Creditorii au revendicat o sumă mult mai mare, de 43,43 milioane lei, dar administratorul judiciar a respins solicitări de peste 14 milioane lei, fără să prezinte (în tabelul menţionat) vreu motiv. BCR („Banca Comercială SA” în tabel) a primit cea mai cruntă lovitură, C.I.I. BORDEA ŞTEFAN accepând doar 6,11 milioane lei din cele 10,84 milioane lei solicitate. BCR a avut „o presimţire”, motiv pentru care a cerut încă de pe 25 noiembrie 2015 strămutarea procesului de insolvenţă (Dosar nr.1102/44/2015), dar Curtea de Apel Galaţi a respins cererea.

 De un tratament asemănător au beneficit şi creditorii Lucian NEACŞU şi Maria NEACŞU, care au solicitat fiecare câte 8,45 milioane lei. Administratorul judiciar a respins 5,43 milioane lei de la Lucian NEACŞU şi 3,61 milioane lei de la Maria NEACŞU, cei doi rămânând astfel cu un total care reprezintă 26,85% din masa credală. Desigur, au apărut mai multe contestaţii, motiv numai bun pentru a se tergiversa procedura de insolvenţă.

 Şi pentru ca lovitura aplicată Băncii Comerciale Române să fie completă, Adunarea Creditorilor s-a desfăşurat fără participarea vreunui reprezentant al celui mai important creditor, dar a beneficiat de prezenţa şi votul unui anume Ciprian NEACŞU, care nu apare în tabelul preliminar al creditorilor (aici apare Lucian NEACŞU).

 Ştefan BORDEA susţine că adunarea a fost statutată, participând creditori care deţin 52,78% din masa credală. Comitetul Creditorilor este de tot râsul, fiind format din 5 mebri, 3 dintre aceştia fiind creditori cu creanţe de sub 0,5% din masa credală. Desigur, BCR nu face parte din Comitetul Creditorilor, componenţa fiind următoarea: FGCR-IFN SA, Primăria Odobeşti, reprezentantul salariaţilor, ELECTRICA FURNIZARE SA, Maria NEACŞU.

În procesul verbal al Adunării Creditorilor, publicat în BPI, se spune „urmare a votului creditorilor, s-a hotărât retribuirea administratorului judiciar cu suma de 3.500 lei„. Nu se precizează dacă această suma este pe lună, pe an, pe viaţă… probabil rămâne la aprecierea lui BORDEA, care desigur o va considera lunară… dacă nu cumva săptămânală.

 Şi ca să va daţi seama de seriozitatea şi capacitatea (intelectuală) a administratorului judiciar, citez din raportul nr.29 din 27.11.2015, publicat în BPI 20604: „Depunem prezenta în 1 exemplare, din care unul pentru instanţă şi unul pentru a fi publicat în Buletinul procedurilor de insolvenţă”! (sursa foto: timvandergrift.com)

 DOCUMENT ATAŞAT:

CRAMELE ODOBEŞTI SA – tabel preliminar al creanţelor

 

 CITIŢI ŞI:

CRAMELE ODOBEŞTI în insolvenţă, MURFATLAR ROMÂNIA în faliment