„Creditul în magazin” de la ALTEX/MEDIAGALAXY are dobândă de peste 30% plus alte comisoane şi taxe; site-urile „lui Dan OSTAHIE” prezintă foarte puţine informaţii despre soluţiile de finanţare… pentru că buna informare a potenţialului cumpărător dăunează vânzărilor!

Dacă intenţionaţi să cumpăraţi un produs de la magazinele „Altex” sau „MediaGalaxy” şi nu aveţi banii necesari… una din cele mai proaste opţiuni este „Creditul în magazin”, o aşa-zisă soluţie de finanţare oferită de CREDEX IFN SA (CUI/CIF: 35825701), societate (instituţie financiar nebancară) membră a Grupului ALTEX, controlat de Dan Constantin OSTAHIE (foto).

Pentru că buna informare a potenţialului cumpărător dăunează vânzărilor, site-urile altex.ro şi mediagalaxy.ro nu prezintă informaţii complete despre acestă variantă mai nouă de „credit doar cu buletinul”, dar şi numai din exemplul prezentat (acelaşi pe ambele pagini web) se poate observa că e un fel de cămătărie legală.

«Exemplu reprezentativ de calcul pentru produsul „Creditul în Magazin”:
Pentru o valoare totală a creditului de 5.000 lei, cu Asigurare de Viaţa, rambursat în 60 luni, rata anuala a dobânzii este 32,00% (fixă pe toata durata contractului), taxa de analiză este de 100 lei, comisionul lunar de administrare este de 5 lei, rata lunară este de 213,02 lei, prima de asigurare de viaţă este de 1.092,42 lei, valoarea totală plătibilă este de 12.781,15 lei şi dobânda anuală efectiva (DAE) este de 40,07%»

Fiind vorba de un „exemplu reprezentativ”, rezultă că este prezentată cea mai avantajoasă variantă, pentru alte valori sau perioade de creditare condiţiile fiind şi mai crunte.

Dacă ne aruncăm ochii pe un comparator de credite (de nevoi personale), observăm că sunt cel puţin 30 de variante bancare pentru care valoarea totală plătibilă este la jumătate faţă de cea de la ALTEX. Şi în cazul băncilor sunt dobânzi mari… dar nu se compară cu jecmăneala de la ALTEX… şi nu numai de la acest retailer, că mai toţi au acelaşi nivel de nesimţire!