Cristian Paul IGA, „condamnat” să achite jumătate din ţeapa trasă Aeroprtului Timişoara; vărul fostului deputat Alin POPOVICIU a mai îngropat o firmă

Societatea TRINVEST BAKERY SRL Timişoara (CUI/CIF: 15356643) a fost înfiinţată în aprilie 2003 (sub numele ART PACK SRL), iar din februarie 2012 îl are ca unic asociat şi administrator pe Cristian Paul IGA, prezentat în presa locală drept verişor al fostului deputat Alin Augustin Florin POPOVICIU (foto) – detalii AICI. Deşi nu mai desfăşura activitate de prin 2015, firma a intrat în insolvenţă abia în martie 2018, iar administratorul judiciar MAGISTER SPRL Filiala Timiş a avut o tentativă/propunere de închidere a procedurii după doar 3 luni de la deschidere!

Practicianul MAGISTER SPRL Filiala Timiş – care clar a vrut să-l facă scăpat pe Cristian Paul IGA – a fost schimbat, s-a trecut la faliment în mai 2019, iar tabelul definitiv indică o masă credală de 1.168.042,42 lei, cel mai important creditor fiind SOCIETATEA NAŢIONALĂ „AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA” SA cu 1.088.493,42 lei.

Pentru că şi al doilea practician (C.I.I. FLOREA LUCIAN-CRISTIAN) a ţinut partea lui IGA, apreciind că „starea de insolvenţă a debitoarei SC TRINVEST BAKERY SRL nu este imputabilă persoanelor care s-au aflat ori se află în organele de conducere ale debitoarei”, creditorul AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA s-a văzut nevoită „se descurce singur”, aşa că a formulat în nume propriu o cerere de atragere a răspunderii patrimoniale/personale… pentru suma de 1.088.493,42 lei.

Tribunalul Timiş, instanţă care în general îşi bate joc de creditori, a respins cererea la primul termen de judecată, dar AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA a atacat sentinţa cu apel.

Judecătorul Csaba Bela NASZ de la Curtea de Apel Timişoara a analizat („ca un rabin”) documentele şi afirmaţiile reclamantului şi pârâtului, iar în cele din urmă „a dat dreptate ambelor părţi„, sentinţa fiind următoarea:

Schimbă în parte sentinţa atacată în sensul că admite în parte cererea de antrenare a răspunderii patrimoniale formulată de reclamantul S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia SA în contradictoriu cu pârâtul intimat IGA Cristian-Paul şi în consecinţă obligă pârâtul să suporte din patrimoniul propriu pasivul debitoarei TRIINVEST BAKERY SRL, în limita sumei de 541.813,21 lei, respingând restul pretenţiilor ca nefondate

Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 300 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanţă şi în apel

Altfel spus, AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA a primit aproximativ jumătate din cât a cerut, iar Cristian-Paul IGA a „economisit” peste jumătate de milion de lei, suma stabilită de Curtea de Apel având ca bază de calcul activele TRINVEST BAKERY SRL din ultimul bilanţ depus la Fisc, care nu au fost recuperate. Sentinţa este DEFINITIVĂ – Dosar nr.9346/30/2017/a2.

Demn de menţionat este faptul că Cristian-Paul IGA a mai îngropat RAPIDO GUSTO SRL Timişoara (CUI/CIF: 27765021), firmă radiată (în 2015) după închiderea procedurii de faliment şi în urma căreia au rămas datorii neachitate de 246.022 lei. Nu s-a formulat cerere de atargere a răspunderii!

La ora actuală, recentul „condamnat” la plata sumei de 541.813,21 lei (+300 lei), adică Cristian-Paul IGA ( nu „Iuga”, cum mai apare prin unele locuri), figurează ca asociat şi administrator la ALL TENIS SRL Timişoara (CUI/CIF: 27819865) şi NEW WORLD PROMOTION SRL Dumbrăviţa (CUI/CIF: 26316954). Ambele sunt declarate INACTIVE de către ANAF. (sursa foto: facebook.com/Alin.Popoviciu.Pnl)