CROSSGATE a intrat în insolvenţă; dezvoltatorul imobiliar al ansamblurilor rezidenţiale SOLUMNIA şi VILIERA acuză TBI BANK de încălcarea obligaţiilor contractuale şi… de „intenţia clară de ducere a acestei societăţi spre faliment” (document ataşat)

CROSSGATE SRL Iaşi (CUI/CIF: 39297951) a intrat în insolvenţă pe data de 11 decembrie 2023, oficial la propria cerere, conform deciziei pronunţate de judecătorul sindic Mihaela-Roxana ROMILA în Dosarul nr.6536/99/2023.

În cererea introductivă, debitoarea a precizat că „are în curs de edificare două ansambluri rezidenţiale – SOLUMNIA, finalizat în proporţie de 95%, şi VILIERA, finalizat cu excepţia branşării la reţeaua de apă şi canalizare”, iar „imposibilitatea de valorificare a ansamblului VILIERA, care ar fi generat o importantă sursă de venituri, se datorează neeliberării avizelor şi certificatelor în termenele legale”.

Deţinută şi administrată de notarul Alexandru Dan COSTE, societatea CROSSGATE SRL a mai precizat în documentaţia depusă la dosar că „graficul de execuţie al celui de-al doilea ansamblu s-a decalat, iar parte din promitenţii-cumpărători au decis încetarea relaţiilor contractuale şi au demarat executări silite a căror valoare este de 2.245.800,59 lei, pe care debitoarea nu le poate achita la acest moment”.

Demn de remarcat este şi faptul că CROSSGATE SRL acuză TBI Bank EAD Sofia (Sucursala Bucureşti), de la care a luat un credit de 4,653 milioane euro, că «şi-a încălcat practic obligaţiile contractuale»… «iar executările silite şi încercarea de adjudecare a tuturor activelor, care sunt subevaluate, în contul creanţei, practic duc societatea spre faliment».

În cadrul procedurii generale de insolvenţţă, atribuţiile de administrator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de LD EXPERT GRUP SPRL, practicianul propus de debitoare, iar data de 26 ianuarie 2024 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală. (sursa foto: solumnia.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
CROSSGATE SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală