„Curtea Veche” a făcut profit de 2,5 milioane lei… (şi) datorită cărţii lui Traian BERBECEANU

„Am spart traficul” cu articolul „Traian BERBECEANU – drepturi de autor de peste 200.000 lei în 2019? Plus pensie de 88.000 lei”. Problema e că nu am reuşit să citesc toate comentariile legate de acest articol. Îmi cer scuze celor cărora nu am reuşit să le răspund la înjurături!

Am aflat că noul prefect al Capitalei, pensionarul (la 46 de ani) Traian BERBECEANU, a scris cartea „Radiografia unei mârşăvii judiciare” care s-a vândut foarte bine, motiv pentru care acum e la reducere (20%) – AICI.

Am întrebat un amic scriitor debutant „La cât se ridică drepturile/banii autorului unei cărţi?” şi răspunsul a fost acesta: „având în vedere că omul e vedetă, i-or fi dat un 30-40%„.

Cartea a apărut la Editura CURTEA VECHE. Înţeleg că e vorba de CURTEA VECHE PUBLISHING SRL (CUI/CIF: 11348249), societate deţinută de Irina MATE (97%) şi Grigore ARSENE (3%).

În 2019, această societate a înregistrat un profit net de 2.541.437 lei şi o cifră de afaceri de 15.562.287 lei (maxime istorice).

Iniţial m-am gândit că mare parte din profit e de la cartea lui BERBECEANU, dar am văzut că Marian GODINĂ are mai multe cărţi publicate de această editurăAICI.

Dacă iau în calcul procentul de 30-40% (avansat de amicul scriitor) şi preţul maxim de 55 lei/exemplar, fără să mă gândesc la taxe şi reduceri de preţ, rezultă că opera lui BERBECEANU a ajuns la cel puţin 10.000 de oameni.

Cel mai frumos comentariu legat de articolul meu şi, implicit de carte, a fost acesta:

Denunţurile şi declaraţiile de martor sub acoperire au început sa fie remunerate ca drepturi de autor?!? (sursa)

Îi doresc mult succes noului prefect de Bucureşti, mă bucur că nu trăiesc în această metropolă europeană, şi aştept cartea despre experienţa dumnealui la conducerea Capitalei.

Rămân la părerea că BERBECEANU era obligat (de lege) să menţioneze sursa/sursele veniturilor (drepturi de autor). (sursa foto: romani-buni.info)

CITIŢI ŞI:
Traian BERBECEANU – drepturi de autor de peste 200.000 lei în 2019? Plus pensie de 88.000 lei