CV-ul lui Maricel POPA, ediţie neactualizată!

Anul trecut, dar şi în urmă cu 3 luni, aşa-zisul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel POPA (foto), a fost „somat” să prezinte diploma de licenţă şi cea de doctorat, cel mai recent acuzator fiind fostul prefect Dragomir TOMAŞESCHI, care a avut următoarea declaraţie:

Dacă am încerca căutări despre oricine din viaţa politică ieşeană am găsi unde a învăţat, ce colegi a avut, ce diplome are. Despre Maricel Popa nu este însă nimic. El nu figurează cu facultatea absolvită. Dumnealui se autointitulează licenţiat în inginerie şi doctor în aceasta. Îl rog să prezinte ieşenilor copia după lucrarea de licenţă şi copia după cea de doctorat

Maricel POPA nu a dat curs „invitaţiei”, demn de semnalat fiind faptul că site-ul Consiliului Judeţean Iaşi (icc.ro) nu prezintă un CV al conducătorului, aspect reclamat şi de TOMAŞESCHI.

O altă situaţie ciudată se înregistrează în cazul site-ului maricelpopa.ro. Deşi domeniul de internet a fost prelungit până prin 2023, pagina web nu mai este funcţională de multă vreme… poate şi pentru faptul că aici a apărut un aşa-zis „Curriculum Vitae” (cel din imagine, actualizat ultima dată prin 2018), din care aflăm că Maricel POPA ar fi absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi în 1988, Colegiul Naţional de Apărare în 2005, iar lucrarea de doctorat – „Specializarea Radiocomunicaţii” – ar fi susţinut-o în 2006, la UTI.

Dacă cei de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi nu sunt angrenaţi în campania electorală (sau în obţinerea de autorizaţii pentru un om de afaceri), ar trebui să răspundă rapid unor eventuale solicitări privind existenţa absolventului Maricel POPA… şi rezultatele obţinute de acesta!

Revenind la „Curriculum Vitae”, nu pot să nu remarc faptul că POPA a enumerat o mulţime de diplome cumpărate (de la Camera de Comerţ sau de la alţi vânzători de astfel de hârtii), dar a uitat să menţioneze că a fost unul dintre cei mai mari ţepari din Iaşi, cu sute de cecuri şi bilete la ordin refuzate la plată de TEHNOTON-ul lui – detalii AICI. Exact în perioada în care urma cursurile Colegiului de Apărare şi muncea/învăţa pe brânci pentru doctorat! (sursa foto: facebook.com/maricel.popa.oficial)