Dacă nu poţi dona an de an… renunţă! Cum a fost la TODIRENI (Botoşani) cu Gelu TOFAN

Un om care a plecat în străinătate dintr-o localitate (din România) s-a îmbogăţit şi a decis să ofere câte 100 euro pe an celor din satul/comuna în care s-a născut. A făcut acest gest timp de mai mulţi ani.

În 2008-2009, când a apărut criza, nu le-a mai putut oferi suta de euro acelor oameni şi le-a comunicat vestea proastă. Iar reacţia a fost asta:
– Ăsta vrea să să îmbogăţească pe spinarea noastră!

Ceea ce am scris mai sus apare pe net, ca un fel de glumă/banc.
……………………

În urmă cu mulţi ani, vreo 20, Gelu TOFAN (foto) a vrut să facă o chestie interesantă – o asociere între nişte comune din zona în care s-a născut dumnealui (Todireni – Botoşani) şi o regiune din Ungaria.

Nu ştiu care a fost motivul opţiunii (pentru acele comune din Ungaria), dar am făcut parte din echipa de jurnalişti plimbată prin zona respectivă… pentru promovarea acestei iniţiative. S-a ocupat o doamnă, îmi cer scuze că nu mai ştiu cum se numeşte, dar e(ra) partenera lui Eugen NICOLĂESCU (fost ministru)

În excursia noastră, de 3 sau 4 zile, am vizitat comunele din ceea ce s-a vrut „Zona/Regiunea Todireni”. Pe lângă faptul că m-a surprins (total neplăcut) atitudinea primarilor (cu băutura în cap permanent), am reţinut următorul dialog… al domnului TOFAN cu un sătean:

– Domnule Tofan, aţi sprijinit câţiva ani echipa de fotbal din comuna noastră!
– Da, e adevărat. Am finanţat echipa câţiva ani, ca să ajungă la un anumit nivel.

– Am înţeles că nu mai daţi bani la echipă?
– DA, nu mai dau. Consider că acum trebuie să se descurce singură.

– Eşti un hoţ, ai profitat de echipă, ţi-ai făcut imagine şi acum o laşi în rahat!

Şi a urmat o serie de înjurături la adresa fostului sponsor/finanţator!

Mi-am amintit de această întâmplare într-un anumit context şi am considerat că e ok să povestesc despre asta! Şi acesta nu este un articol plătit.  (sursa foto: businessmagazin.ro)