Datorii de 10 ori mai mari decât cele invocate la intrarea în insolvenţă; activitatea se mută pe altă firmă

Cosmopolitan Trading

COSMOPOLITAN TRADING SRL Valea Lupului (CUI: 16019328) a intrat în insolvenţă, la propriea cerere, pe 4 februarie 2016, după ce iniţial a apelat la procedura concordatului preventiv. În documentaţia depusă la Dosarul  nr.7660/99/2015, debitoarea a susţinut că „înregistrează datorii către terţi în valoare totală de peste 600.000 lei, acestea fiind purtătoare de dobânzi şi penalităţi de întârziere, ceea ce conduce la creşterea permanenta a acestora”.

 Tabelul preliminar al creanţelor, publicat de aministratorul judiciar provizoriu SCP CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU SPRL (Gheorghe HOMORANU) cu două zile întîrziere faţă de termenul limită stabilit de instanţă, indică o masă credală totală de 6,09 milioane lei, surprinzător fiind faptul că datoriile teoretic garantate se ridică la 5,30 milioane lei.

 Dintre creditori se remarcă HED VENTURE SRL Iaşi (CUI: 32541772), firmă înfiinţată în decembrie 2013 şi deţinută de Iulian VIRABOV (48 de ani), fost asociat şi administrator la COSMOPOLITAN TRADING SRL. Acest creditor deţine o creanţă garantată de 1,88 milioane lei, precum şi una chirografară de 288.358,30 lei.

COSMOPOLITAN-TRADING10-ani-(2015)-600

HED VENTURE SRL este firma pe care se mută activitatea de la COSMOPOLITAN TRADING SRL, în sprijinul acestei afirmaţii stând ordinea de zi a Adunării Creditorilor din 20 aorilie 2016: „aprobarea novării creditelor contractate de COSMOPOLITAN TRADING SRL la BANCA TRANSILVANIA SA, LIBRA INTERNET BANK SA şi PROCREDIT BANK SA, către HED VENTURE SRL„.

 Gheorghe HOMORANU a publicat şi raportul privind cauzele insolvenţei, document care conţine o mulţime de inepţii, care se regăsesc şi în alte rapoarte întocmite de acest practician în insolvenţă. Astfel, deşi analiza se referă la anii 2013-2015, HOMORANU enumeră drept principale cauze ale declinului:

  • criza economică din ultimii ani
  • devalorizarea monedei naţionale în raport cu cursul monedei de schimb
  • creşterea cotei TVA la 24% în 2010

 Singurele informaţii de interes din documentul menţionat sunt indicatorii financiari din 2015, an încheiat cu pierderi de 701.597 lei, la o cifră de afaceri de 4,24 milioane lei, rezultate obţinute cu 25 de angajaţi. La finalul anului 2015, capitalurile proprii erau de –2,66 milioane lei.

 Concluzia acestui individ cu pretenţii de specialist în insolvenţe este că „activitatea societăţii prezintă potenţial de redresare şi de reintegrare în circuitul economic, după confirmarea unui plan de restructurare viabil şi realist”. În condiţiile în care contractele de creditare vor fi mutate pe HED VENTURE SRL, la unii salariaţi s-a renunţat, iar alţii au fost sau vor fi angajaţi pe noua firmă, stocurile au ajuns la un minim istoric, este clar că activitatea de pe COSMOPOLITAN TRADING SRL se transferă pe noua societate. Şi atunci, despre ce reorganizare vorbeşte Gheorghe HOMORANU?! (sursa foto: repubblica.it)

 DOCUMENT ATAŞAT:

COSMOPOLITAN TRADING – tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:

Incapacitate de plată la un furnizor de frumuseţe; doi asociaţi au spălat putina în timpul concordatului preventiv