Datorii de 4,37 milioane lei la NPS SECURITY SRL; o firmă înfiinţată anul trecut de-alde ADĂSCĂLIŢEI este înscrisă la masa credală cu 1,99 milioane lei

Firma de pază NPS SECURITY SRL Iaşi, fosta NICOSTAR PROTECTION & SECURITY SRL (CUI: 27621247), a intrat în insolvenţă pe 13 septembrie 2017, la propria cerere – Dosarul nr.6963/99/2017. Tabelul preliminar al creanţelor, publicat pe 20 noiembrie 2017, prezintă o situaţie financiară dezastruoasă, cu datorii de 4.366.137,10 lei.

Unul dintre cei mai generoşi creditori este Fiscul, cu o creanţă de 1.620.523 lei, ciudat în acest caz fiind faptul că AJFP Iaşi nu deţine niciun fel de garanţii. Singurul creditor garantat este Alexandru Lucian HOLICOV, care are de recuperat 538.002 lei.

O creanţă dubioasă apare în dreptul creditorului „Camping ENPI Dorobanţ” SRL – 1.990.807 lei. Această firmă a fost înfiinţată în aprilie 2016 de Mariana ADĂSCĂLIŢEI (51 de ani) şi Marius ADĂSCĂLIŢEI (30 de ani), are ca obiect de activitate „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor” şi la finalul anului trecut nu avea de recuperat niciun leu ( creanţe – 0). Acum solicită aproape două milioane lei de la firma de pază, bani care probabil provin de la persoanele fizice din spatele societăţii (familia ADĂSCĂLIŢEI), că activitatea economică nu avea cum să genereze o astfel de sumă într-un timp atât de scurt.
Interesant este faptul că şi Marius ADĂSCĂLIŢEI a invocat o creanţă impresionantă, de 843.976,97 lei, numai că administratorul judiciar a respins-o integral, cu următoarea observaţie: „penalităţi calculate incorect„.

În tabelul creditorilor sunt incluşi şi 125 de salariaţi, fiind un fapt cunoscut (la nivel local) că NPS SECURITY SRL nu achită salariile la timp. Mai mult, administratorul judiciar îi plânge de milă acestei firme, precizând în raportul privind cauzele insolvenţei că „angajatii care au prestat ore de noapte au beneficiat de un spor de noapte care a fost înscris în contractul de muncă. O parte din personal lucrează inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Salariaţii care au lucrat şi în zilele libere şi sărbătorile legale au beneficiat de sporuri conform legii”. Poate ar trebui întrebaţi şi salariaţii!

Referitor la agenţii de pază de la NPS SECURITY SRL, deosebit de interesant este tabelul prezentat de administratorul judiciar, de unde reiese foarte clar că au fost angajate în principal persoane peste 46 de ani şi fără prea multe studii. Din diferenţierea „studii LICEALE” şi „studii MEDII” rezultă că a doua categorie menţionată, cea mai numeroasă, include persoane care nu au absolvit 12 clase.

În cadrul Dosarului de insolvenţă nr.6963/99/2017, al debitoarei NPS SECURITY SRL, următorul termen de judecată este programat pe data de 5 decembrie 2017, iar prima Adunare a Creditorilor este convocată pe 27 noiembrie 2017, ora 12:00.

DOCUMENT ATAŞAT:
NPS SECURITY SRL – tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:
Insolvenţă cu datorii la stat de un milion de lei pentru o firmă de pază premiată de Camera de Comerţ