Datorii de două milioane lei către firma din Dosarul „cumnatul lui Ponta”; o avocată ajunsă administrator judiciar îşi bate joc de judecătorul sindic şi de Legea insolvenţei

Hidrocad

Pe 23 august 2016, HIDROCAD ID SRL Iaşi (CUI: 31354083) a intrat în insolvenţă la propria cerere, iar ca administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul CONSULTANŢĂ, REORGANIZARE, LICHIDARE SPRL (Ioana Irina MOISESCU). Pe 11 octombrie 2016, a fost publicat în BPI „Raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă„, document care analizează doar rezultatele financiare din anii 2013-2015, total depăşite la momentul deschiderii procedurii de insolvenţă, după cum se observă din tabelul preliminar al creanţelor.

În acest raport, Ioana Irina MOISESCU, individă care se semnează „avocat”, prezintă firma HIDROCAD ID ca fiind una cu un potenţial extraordinar şi care va dudui după aprobarea planului de reorganizare. Iată câteva mostre care probabil vor convinge investistitori de talie mondială să investească în acestă afacere extraordinară:

  • Reprezentanţii societăţii se află în discuţii avansate cu SC LUDVIC PYPER ROMANIA SRL în vederea contractării în 2016 a unui pachet de lucrări pentru execuţia a 30 km canalizare, reprezentând manoperă şi utilaje în localitatea Dorohoi, judeţul Botoşani, cu o valoare aproximativă de 300 lei/ml, valoare contract – 9.000.000 lei şi un termen de execuţie de 24 luni;
  • Se va face în principal activitate de management, iar pentru lucrările efective se vor subînchiria la colaboratori;
  • Aşa cum reiese din cifrele producţiei anuale realizate, echipa de management poate atrage şi executa lucrări şi atinge cifre anuale de 5.000.000 lei la o rată a profitului de 10%, putem gândi o variantă de achitare a datoriilor.

Sintetizând, administratorul judiciar spune cam aşa: HIDROCAD ID SRL va contracta lucrări de 9 milioane lei, va găsi „nişte negri” care să facă treaba şi îşi va asigura un „capac” (profit) de 10%. Din banii aceştia, poate se plătesc şi ceva datorii! Drăguţă ideea, dar ar fi o mare problemă:

  • Nu există o firmă cu numele menţionat (LUDVIC PYPER ROMANIA SRL); dacă e doar o greşeală de redactare şi, de fapt, este vorba de LUDWIG PFEIFFER, ar fi bine să ştie Ioana Irina MOISESCU că această companie este antreprenor general şi, ce să vezi, caută „nişte negri” cărora să le dea de muncă („subînchiriere” se numeşte oficial).

În sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă se precizează că judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ „fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 28.10.2016„. Ioana Irina MOISESCU nu numai că a tratat cu sictir decizia judecătorului sindic, dar „s-a pişat” şi pe prevederile Legii 85/2014, publicând tabelul preliminar al creanţelor pe 2 noiembrie 2016, în condiţiile în care a convocat Adunarea Creditorilor pe 1 noiembrie 2016.

HIDROCAD-ID-3-ani-(2015)-ww

Tabelul preliminar prezintă datorii de 3,83 milioane lei, de aproape 3 ori mai mari decât restanţele menţionate în bilanţul pe anul 2015 (1,3 milioane lei), cele pe baza cărora şi-a construit MOISESCU pledoaria privind reuşita planului de reorganizare.

Pe lângă faptul că Fiscul invocă o creanţă teoretic garantată de 1,38 milioane lei, demn de remarcat din acest document este creditorul principal – GROSSMAN ENGINEERING GROUP SRL. Şi nu numai pentru că deţine o creanţă de peste două milioane lei (52,%% din masa credală), ci pentru că este o firmă celebră, care o perioadă a fost controlată de Iulian Cristian HERŢANU, cumnatul lui Victor Viorel PONTA. La începutul anului trecut, HERŢANU a fost reţinut apoi arestat preventiv, fiind acuzat de o mulţime de infracţiuni, iar GROSSMAN ENGINEERING GROUP SRL a intrat în insolvenţă pe 1 iulie 2015 (detalii AICI).

Prin urmare, interesul pentru insolvenţa HIDROCAD ID SRL a crescut brusc, iar bătaia de joc (sau poate doar incompetenţa) etalată de administratorul judiciar provizoriu (numit la propunerea debitoarei) nu face altceva decât să determine o analiză şi mai atentă a derulării acestei proceduri. Eventual şi din partea procurorilor… (sursa foto: hyderabadwater.gov.in)

DOCUMENT ATAŞAT:
HIDROCAD ID SRL – tabel preliminar al creanţelor

CITIŢI ŞI:
GROSSMANN ENGINEERING GROUP: insolvenţa „de după DNA” la firma din Dosarul „cumnatul lui Ponta”