De ce (cred că) trebuie suspendată activitatea agenţiilor LOTERIEI ROMÂNE

AZI, 16 martie 2020, ne-a anunţat Agenţia Naţională de Presă AGERPPRES (a guvernului, cum ar veni) că există un report de 7 milioane lei la JOKER – AICI.

Ca să joci la orice sistem loto, trebuie să mergi într-o agenţie, să completezi un bilet – de obicei cu pixul de acolo – şi să plăteşti cash. DOAR CASH!

Conform legii, orice firmă – chiar „buticar”, cu o anumită cifră de afaceri – este obligată să ofere varianta plăţii cu cardul.

Ce să vezi?! La LOTERIA ROMÂNĂ nu există această posibilitate, nu există această obligaţie. Poţi plăti doar cash.

Nu există nici posibilitatea de a juca online. Şi nu cred că s-a gândit cineva, vreodată, să ofere şi această variantă.

Chiar dacă nu se întâlnesc 50 de oameni într-o agenţie, e clar există un contact (sub 15 minute, e adevărat) între oamenii care trec pe acolo. În mare parte oameni în vârstăUn contact cu uşa, cu pixul… sau cu angajatul agenţiei… care lucrează 8 ore pe zi şi manipulează banii şi biletele de la toată lumea.
Dar să ştiţi că sunt oameni care stau ŞI MAI MULT de 15 minute în agenţie. Cei care joacă la păcănele… pentru că există şi păcănele la stabilimentele LOTERIEI ROMÂNE.

DA, eu consider că se impune suspendarea activităţii agenţiilor LOTO. Şi nici nu e o activitate INDISPENSABILĂ în această perioadă, de criză. 

Poate că doar aşa se va ajunge ca LOTERIA ROMÂNĂ să respecte legeasă admită plata cu cardul… eventual să implementeze şi un sistem online.

NU săriţi cu gura! Că, vai de mine, se va ajunge la şomaj! Compania Naţională LOTERIA ROMÂNĂ are o grămadă de bani (sărim peste banii furaţi de-a lungul timpului de diverşi indivizi) – profit net de 95 milioane lei în 2018, poate plăti salariile angajaţilor şi pentru o perioadă de două-trei luni, de suspendare, nu trebuie să îi dea afară.