DE L’ART VOYAGES SRL Braşov (CUI: 16210670) a intrat în insolvenţă (procedura generală) pe data de 27 septembrie 2018, iar conform Ministerului Turismului a rămas fără licenţă (licenţe) cel târziu pe 29 septembrie 2018. Cu toate acestea, site-ul propriu delart.ro prezintă oferte pentru Crăciun şi Revelion… şi nu pomeneşte nimic de intrarea agenţiei sub incidenţa Legii 85/2014.
Un alt aspect dubios este legat de raportul prin care administrator judiciarul provizoriu CENŢU SPRL Braşov (Aurel CENŢU) ar fi trebuit să propună prelungirea perioadei de observaţie sau intrarea în faliment… în maxim 20 de zile de la deschiderea procedurii. Practicianul nu a publicat în BPI abslolut nimic referitor la acest raport. Demn de semnlat este şi faptul că nici sentinţa de deschidere a prcedurii nu a fost publicată în BPI, dar „meritul” pentru această omisiune/întârziere îi revine Tribunalului Braşov
Cu două zile peste termenul limită de stabilit de instanţă, Aurel CENŢU s-a îndurat să publice tabelul preliminar al creanţelor, document care prezintă o masă credală de 880.825,68 lei… şi este plin de surprize.
Astfel, creanţele turiştilor ţepuiţi sunt trecute la categoria garantate, probabil pe considerentul că există poliţa de asigurare, iar administratorul judiciar susţine că UNELE persoane fizice care au achitat pachete turistice la DE L’ART VOYAGES SRL şi nu au mai beneficiat de ele au primit aproximativ 53% din sumă de la OMNIASIG. Interesant este că există şi două firme despre care CENŢU SPRL spune că ar fi fost despăgubite (tot în proporţie de 53%) de către asigurator!
Faptul că firma de asigurare a achitat o parte ţepele trase de agenţia de turism deţinută şi administrată de Lăcrămioara Elena ROTARU şi Claudiu Remus ROTARU este un lucru îmbucurător, dar, totuşi, există două semne de întrebare:
- dacă a plătit sumele respective către păgubiţi, de ce OMNISASIG nu apare în tabelul creditorilor, măcar cu o creanţă sub condiţie suspensivă?
- cine a verificat dacă asiguratorul a achitat toată valoarea poliţei – 50.000 USD?
O altă „surpriză” a tabelului este creanţa chirografară de 391.259,78 lei (44,42% din total) deţinută de Maria RĂDULESCU, persoană care oficial nu are nicio legătură cu agenţia. Şi nu este vorba de o turistă ţepuită, ci de „cineva” care ar fi „sponsorizat” firma cu vreo 84.000 euro. Hai cu o verificare din partea Fiscului!
Un alt creditor cu o situaţie deosebită, care poate fi considerat deja sponsor, este RAIFFEISEN BANK – are de recuperat 100.000 lei şi avea „garanţie” pe conturile societăţii, numai că „la data deschiderii procedurii insolvenţei (27.09.2018), nu există sume de bani în conturile afectate de ipoteca mobiliară, ipotecă înscrisă în AEGRM”, după cum a precizat administratorul judiciar provizoriu. Altfel spus – ŢEAPĂ!
Prima Adunare a Creditorilor ar trebui să se întrunească astăzi, 7 decembrie 2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar (Braşov, str.Olarilor nr.16), iar următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.2995/62/2018, al debitoarei DE L’ART VOYAGES SRL Braşov, este programat pe 10 ianuarie 2019. (sursa foto: facebook.com/DeLArtVoyages)
DOCUMENT ATAŞAT:
DE L’ART VOYAGES SRL – Tabel preliminar al creanţelor