De unde primeşte 70.000 lei individul numit VARUJAN VOSGANIAN… actualmente parlamentar de Iaşi?

Varujan VOSGANIAN este parlamentar de Iaşi. A fost ales în 2016, asta e!

M-am uitat pe declaraţiile de avere ale individului şi am ajuns la următoarele concluzii

  • nu ştie sau nu vrea să utilizeze calculatorul/imprimanta pentru completarea declaraţiilor de avere
  • ne consideră proşti pe cei care îi accesăm declaraţiile de avere

El, armeanul care a scăpat de urmărirea penală cu doar un strop de mir, completează în bătaie de joc declaraţiile de avere.

Declaraţia de avere depusă pe 19 februarie 2019 pare completată corect… până la secţiunea venituri.

Aici, la „venituri”, aflăm că fostul pretendent la premiul Nobel pentru literatură (era o glumă!) a încasat 91.500 RON (e vorba de lei, Vosganian le spune RON) de la Camera Deputaţilor şi 70.000 lei de undeva. S-ar putea deduce că e vorba de Uniunea Armenilor, iar funcţia e de „Director publicaţii„.

Dacă analizaţi declaraţiile de avere din ultimii 3-4 ani o să observaţi că Vosganian scrie citeţ doar anumite chestii din delaraţiile de avere. Cum ar fi creditul de la ALPHA BANK. Şi aici completează aiurea, în sensul că menţionează creditul iniţial, nu cât mai are de plătit. Dar cine să-l atenţioneze, trântorii de la ANI?!

Vosganian a completat declaraţiile de avere din ultimii ani pe ideea că noi, cei care ne uităm pe aceste documente, suntem foarte proşti… iar el e tata deştepţilor. A mâzgâlit nişte chestii… şi noi le-am luat de bune!

Cumva are şi el dreptate! Dacă nu l-am muit când a trebuit, a rămas cu impresia că e foarte isteţ!

OK! Câştigă 70.000 lei pe an de undeva. Bravo lui! Dar de ce ascunde sursa şi nu spune clar, aşa cum precizează Camera Deputaţilor ca „angajator”?

Deduc că e o problemă. Poate pentru că Uniunea aia, la care înţeleg că e preşedinte, are nişte contracte cu statul şi ar fi trebuit să fie trecute în declaraţia de interese. Sau poate că veniturile respective nu au fost fiscalizate – doar zic, nu dau cu parul.

UNIUNEA ARMENILOR DIN ROMANIA (CUI/CIF: 4667245) a raportat pentru 2017 venituri de 5.077.899 lei şi cheltuieli de 4.853.469 lei, adică un excedent de 224.430 lei, obţinut cu 36 de angajaţi.

Nu e o ruşine, domnule VOSGANIAN, să spuneţi că, în calitate de preşedinte al acestei organizaţii profitabile, aţi încasat 70.000 lei.

Ruşinea e la noi, ieşenii – că v-am ales/votat deputat şi v-am trimis în Parlamentul României! Sper să nu se mai repete! (sursa foto: timesnewroman.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
VARUJAN VOSGANIAN – declaraţie de avere 2019

VARUJAN VOSGANIAN – declaraţie de avere 2018

VARUJAN VOSGANIAN – declaraţie de avere 2017