Declarat de ANI incompatibil şi în conflict de interese, acum se poate lăuda şi cu o insolvenţă; datorii de 12 milioane lei către 240 de creditori

În aprilie 2018, GENTILIA CONSTRUCT SRL Câmpia Turzii (CUI: 10508040) va împlini 20 de ani de la înfiinţare şi vreo 10 de activitate. În cel mai bun caz, aniversarea o va găsi în reorganizare judiciară, în timp ce varianta pesimistă (sau poate doar realistă) indică situaţia de faliment la momentul respectiv. La ora actuală, firma de construcţii este în insolvenţă, oficial la propria cerere, sentinţa de deschidere a procedurii fiind pronunţată pe 23 mai 2017 – Dosar nr.342/1285/2017, Tribunalul Cspecializat Cluj.

Instanţa a numit practicianul TRANSILVANIA MASTER INSOLV IPURL (Andrei-Petru MUREŞAN) în funcţia de administrator judiciar provizoriu şi a stabilit data de 10 august 2017 drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 4 septembrie 2017, ora 12:00, la sediul procesual ales al administratorului judiciar (Cluj-Napoca, str.Ludwig van Beethoven nr.29A).

În ultimii 3 ani, GENTILIA CONSTRUCT SRL „a reuşit” să adune pierderi de peste un milion de euro, iar datoriile la finalul anului trecut erau de puţin peste 12 milioane lei, cu 56% mai mari faţă de cifra de afaceri, dar grav este faptul că – şi dacă ar recupera toate creanţele şi ar valorifica toate activele deţinute – tot rămâne o gaură de peste 3 milioane lei.

Într-un raport depus la dosar de administratorul judiciar se arată că există aproximativ 240 de potenţiali creditori. Desigur, unul dintre cei mai generoşi este statul: conform site-ului ANAF, obligaţiile restante la 31 martie 2017 erau de 1,6 milioane lei. Asta în condiţiile în care firma este abonată la lucrări publice, unul dintre contracte fiind ACESTA.

GENTILIA CONSTRUCT SRL este controlată de familia CUC, „cel mai de vază” membru fiind Traian Florinel CUC (foto, 44 de ani), individ declarat de ANI incompatibil şi în conflict de interese, tocmai din cauza afacerilor derulate de această firmă. Demn de semnalat este faptul că, după deschiderea procedurii de insolvenţă, fostul consilier judeţean nu a mai vrut să stea „în umbră” şi a fost numit administrator special.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.342/1285/2017 este programat pe 19 septembrie 2017. (sursa foto: citynews.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact