Dezastru la AFC HERMANNSTADT: Datorii noi de 7,74 milioane lei, contabilitatea vraişte şi salarii neplătite de 3 luni; s-a propus modificarea planului de reorganizare… „în sensul reducerii sumelor de plată datorate”; AJFP Sibiu are de recuperat 6,18 milioane lei… dar nu s-a deranjat să transmită vot la Comitetul Creditorilor (documente ataşate)

ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB HERMANNSTADT (CUI/CIF: 34826156), entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea (economică) echipa de fotbal din Sibiu (antrenată de Marius MĂLDĂRĂŞANU), a intrat în insolvenţă pe data de 30 septembrie 2021 (oficial la propria cerere) – Dosarul nr.2326/85/2021.

Tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de 28.756.295,54 lei, partea Fiscului fiind de 6.176.687 lei (21,48% din total), iar la ora actuală se derulează primul trimestru din perioada de reorganizare judiciară.

Administratorul judiciar IDEAL INSOLV SPRL a publicat în această lună (august 2022) un raport de activitate care prezintă situaţia debitoarei la 30 iunie 2022… o adevărată catastrofă financiară.

Practicianul atrage atenţie că este vraişte în contabilitatea asociaţiei, nu se ştie care sunt datoriile vechi (până la intrarea în insolvenţă) şi care sunt noi, şi precizează că «se impune luarea de măsuri pentru conducerea evidenţei contabile separat pe creanţe restante cuprinse în planul de reorganizare şi pe creanţe curente».

Mai degrabă pe baza unor calcule şi deducţii matematice decât pe actele contabile, IDEAL INSOLV SPRL precizează că «datoriile asociaţiei apărute după data deschiderii procedurii insolvenţei (30.09.2021) sunt în sumă de 7.740.757 lei, constând în sume împrumutate în principal de creditorii majoritari ai asociaţiei BĂCILĂ Ştefan şi ROTAR Claudiu Bucur, precum şi restanţele salariale înregistrate»… cu menţiunea că «la această dată înregistrăm restanţe la plata salariilor jucătorilor şi stafului tehnic de 3 luni».

Deşi primul trimestru din planul de reorganizare „a prevăzut o perioadă de graţie de 3 luni”, iar prima rată de plată este programată pentru 30 septembrie 2022 şi este în valoare de numai 936.460 lei, practicianul realizează că nu se vor găsi banii respectivi şi a propus «întocmirea unui proiect de modificare a planului de reorganizare aprobat şi confirmat în sensul reducerii sumelor de plată datorate».

Comitetul Creditorilor a aprobat această propunere, dar demn de menţionat este faptul că Fiscul nu a participat şi nici nu a transmis vot pentru şedinţa Comitetulu Creditorilor. Chiar aşa, cum să se deranjeze AJFP Sibiu pentru 6,18 milioane lei, doar nu e vorba de salariile trântorilor de acolo?!

Şi de parcă problemele menţionate nu erau suficiente, administratorul judiciar a mai precizat că există şi «numeroase litigii aflate pe rolul FIFA, TAS, LPF şi instanţe judecătoreşti din România»… şi l-a împuternicit pe Claudiu Bucur ROTAR să se ocupe de aceste probleme!

În concluzie, ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB HERMANNSTADT este în faliment nedeclarat, dar se speră într-o minune… care să evite „dezastrul suprem”, adică excluderea echipei din această ediţie a campionatului. (sursa foto: facebook.com/hermannstadt.fc)

DOCUMENTE ATAŞATE:
ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB HERMANNSTADT – Tabel definitiv al creanţelor

ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB HERMANNSTADT – Raport al administratorului judiciar (august 2022)