Dinamovistul NICOLAE BADEA bifează al treilea faliment UNITECH; datoriile la stat depăşesc un milion de lei

Una din multele firme la care Nicolae BADEA (foto, 69 de ani) este asociat se numeşte UNITECH ELECTRO POWER SRL Bucureşti (CUI: 27355412) şi se ocupă sau, mai bine zis, s-a ocupat de „comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente”. Înfiinţată în 2010, societatea a înregistrat pierderi şi scăderi accentuate ale cifrei de afaceri în ultimii 4 ani, singurul aspect oarecum pozitiv fiind menţinerea datoriilor la acelaşi nivel în ultimii 3 ani.

Chiar dacă datoriile au rămas constante, pierderile şi diminuarea vînzărilor au determinat UNITECH ELECTRO POWER SRL să se ceară direct în faliment prin procedură simplificată, solicitarea fiind admisă de judecătorul sindic Claudia GURĂU de la Tribunalul Bucureşti pe data de 20 septembrie 2017 – Dosarul nr.34857/3/2017. În funcţia de lichidator judiciar provizoriu a fost desemntat practicianul ALPHA PROFESSIONAL IPURL (Andrei DICA), iar data de 3 noiembrie 2017 a fost fixată drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor.

Deşi instanţa a ridicat dreptul de administrare al debitorului, asociaţii Nicolae BADEA – 80% şi Constantin PETRESCU (69 de ani) – 20% au desemnat un administrator special, în persoana asociatului minoritar, acesta având atribuţii mai mult simbolice… nici de inventariat nu este mare lucru: active imobilizate de 301 lei şi stocuri de 128.286 lei.

În condiţiile în care UNITECH ELECTRO POWER SRL nu are nişte active valoaroase, doar nişte creanţe probabil imposibil de recuperat – 370.809 lei la finalul anului trecut, creditorii vor rămâne cu buzele umflate, unul dintre cei mai generoşi „sponssori” fiind, desigur, Fiscul. Conform site-ului ANAF – acum în procedura de actualizare care durează vreo 10 zile! -, firma lui Nicolae BADEA înregistra la data de 30 iunie 2017 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 1.059.741 lei, iar componenta consistentă a accesoriilor (dobânzi şi penalităţi) arată că este vorba de datorii vechi de câţiva ani. Impresia mea este că UNITECH ELECTRO POWER SRL nu s-a cerut în faliment până acum pentru că îi era ruşine să se prezinte cu datorii la stat de sub un milion de lei!

Demn de menţionat este faptul că vorbim de al treilea faliment UNITECH, primele două fiind UNITECH ELECTRONICS SRL (CUI: 4601240) şi UNITECH SOFTWARE SRL (CUI: 6645910). De ambele se ocupă lichidatorul judiciar CRIS CONSULT SPRL, practician care nu a publicat niciun tabel al creditorilor în cazul UNITECH SOFTWARE SRL, deşi procedura a fost deschisă în decembrie 2012!

În cazul Dosarului de faliment nr.34857/3/2017, al debitoarei UNITECH ELECTRO POWER SRL, prima Adunarea a Creditorilor urmează să se întrunească pe 20 noiembrie 2017, iar următorul termen de judecată este programat tocmai pe 31 ianuarie 2018. (sursa foto: cotidianul.ro)