DIRECT TURISM („Direct Aeroport”): Masă credală de 5,5 milioane lei la firma lui BĂRHĂLESCU, salarii neachitate de 171.446 lei; Fiscul nu a participat/votat la Adunarea Creditorilor… deşi deţine creanţe de peste un milion lei!

Societatea DIRECT TURISM SRL Constanţa (CUI/CIF: 31640573) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar în documentaţia depusă la Dosarul nr. 2939/118/2021 a precizat că înregistrează «datorii certe, lichide şi exigibile în valoare de 5.175.586,03 lei».

Tabelul preliminar al creanţelor – publicat de lichidatorul judiciar provizoriu CII IACOB LORENA cu întârziere faţă de termenul limită stabilit de instanţă – prezintă o masă credală de 5.513.753,34 lei, cei mai mari creditori fiind BCR LEASING IFN SA – 1.703.316,38 lei (creanţă chirografară!), MANDONINA TRADING Ltd (Cipru) – 1.159.893,05 lei şi Fiscul – o creanţă teoretic garantată de 862.139 lei şi una bugetară de 211.611 lei. Valoarea creanţelor salariale se ridică la 171.446 lei.

Deşi are de recuperat o sumă consistentă (datoriile la stat includ o componentă majoritară de stopaj la sursă… adică bani furaţi de la angajaţi), AJFP Constanţa nu numai că nu a participat la prima Adunare a Creditorilor… dar nici nu s-a deranjat să transmită punctul de vedere (votul).

Surprinzător, Adunarea Creditorilor a fost convocată doar pentru confirmarea lichidatorului şi stabilirea onorariului, nu şi pentru desemnarea Comitetului Creditorilor, aşa cum ar fi fost normal.

Înfiinţată în 2013, societatea DIRECT TURISM SRL a fost administrată de Cristian Gheorghe BĂRHĂLESCU (foto), era relativ cunoscută pentru serviciul (de shuttle bus) „Direct Aeroport”… care a fost mutat pe o altă firmă, probabil pe TRANSFER DIRECT AEROPORT SRL (CUI/CIF: 36011825) – contul de Facebook este plin de anunţuri/postări recente.

Deşi am semnalat practicianului unele posibile ilegalităţi, Lorena IACOB nu a luat în seamă sesizarea, iar în aşa-zistul Raport privind cauzele falimentului a concluzionat că „nu există elemente care ar putea determina formularea unei cereri de atragere a răspunderii patrimoniale a administratorului statutar sau a altor persoane”.

Această atitudine şi pasivitatea Fiscului sugerează că ţeapa DIRECT TURISM SRL va fi îngropată fără ca fostul administrator Cristian Gheorghe BĂRHĂLESCU să fie tras la răspundere… măcar pentru banii furaţi de la angajaţi! (sursa foto: facebook.com/cristian.barhalescu)

CITIŢI ŞI:
Fosta ICAR TOURS: De 5 ani în faliment; creditorii au recuperat 32.442 lei, adică 1,78% din ţeapa trasă de BĂRHĂLESCU; lichidatorul a încasat de două ori mai mult; s-au organizat 35 de licitaţii pentru o SKODA OCTAVIA… şi tot nu a fost vândută