Dosarul de faliment IASICON: Doar proştii mai cred că „toţi suntem egali în faţa legii”

Despre IASICON SA Iaşi (CUI: 1957821) – firmă controlată în acte de Titel SINESCU (foto) – unii zic că e „cu ochi albaştri”. Alţii nu zic nimic!

Pe 20 octombrie 2017, ORION AUTO INVEST SRL Argeşelu (CUI: 8314793), o firmă în reorganizare judiciară, a cerut insolvenţa IASICON SA – Dosarul nr. 8779/99/2017.

După exact 4 luni de la depunerea cererii, Tribunalul Iaşi a decis că „respinge cererea formulată de creditoarea ORION AUTO INVEST SRL, prin administrator judiciar FRACTAL INSOLVENŢĂ SPRL, în contradictoriu cu debitoarea IASICON SA, având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei”.

Creditoarea ORION AUTO INVEST SRL a atacat sentinţa Tribunalului Iaşi, iar decizia Curţii de Apel Iaşi, din 28 iunie 2018, a fost următoarea:

Trimite cauza judecătorului-sindic pentru deschiderea procedurii insolvenţei debitoarei SC IASICON SA. Definitivă!

Ce să vezi?!
Nu s-a deschis niciodată procedura de insolvenţă împotriva IASICON SA… deşi aşa a zis Curtea de Apel Iaşi. Şi deşi, la momentul primului termen din Dosarul 8779/99/2017*, IASICON nu achitase datoria către creditoarea ORION AUTO INVEST SRL.

Dosarul s-a închis la termenul cu numărul 4, din 30 iunie 2020. Iar Tribunalul Iaşi nu a a avut niciodată intenţia de a pune în aplicare decizia Curţii de Apel Iaşi!

Dacă vă spune cineva că „toţi suntem egali în faţa legii”… să-i atrageţi atenţia că unii sunt „mai egali” decât alţii!