Dosarul de insolvenţă ROMBUS TRANSPORT: Firma lui Dragoş ANASTASIU nu şi-a plătit datoria în 4 luni… şi a mai primit o păsuire de 3 luni şi jumătate!

Pe 3 noiembrie 2020, compania austriacă DTS TRADING GMBH & CO KG a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva ROMBUS TRANSPORT SRL Bucureşti (CUI/CIF: 12444244), iar această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la constituirea Dosarului nr.29447/3/2020.

Cererile de insolvenţă se formulează de creditorii care au de recuperat cel puţin 50.000 lei (suma minimă nu mai este 40.000 lei de multă vreme, dar sunt destui judecători şi practicieni care nu au aflat!), iar scadenţa este depăşită cu minim 60 de zile.

Tribunalul Bucureşti s-a gândit să nu-i strice Sărbătorile patronului Dragoş Michael ANASTASIU (foto)… şi nici primele două luni din 2021, aşa că a programat primul termen de judecată tocmai pe 3 martie 2021, adică la exact 4 luni de la înregistrarea cererii! Şi aşa au trecut (cel puţin) 6 luni de la scadenţa obligaţiei de plată către austrieci.

Ce să vezi?! Firma lui ANASTASIU nu a achitat datoria în cele 4 luni, iar instanţa a pronunţat o amânare de 3 luni şi jumătate „pentru soluţionarea amiabilă”, următorul termen de judecată fiind programat pe 16 iunie 2021.

Şi, astfel, ROMBUS TRANSPORT SRL are posibilitatea să achite datoria cu o întârziere de (cel puţin) 7 luni şi jumătate faţă de scadenţă. Dacă „neamţul” ANASTASIU mai face o şmecherie, eventual solicită plata unei cauţiuni de către creditoare… următorul termen va fi prin toamnă, că doar judecătorii au vacanţă în timpul verii.

Şi ca să vă daţi seama cât de bun platnic este agentul economic ROMBUS TRANSPORT SRL, vă semnalez doar faptul că, pe 28 ianuarie 2021, Judecătoria Sector 2 „i-a ordonat” (aşa e termenul din sentinţă) să achite unei firme contravaloarea unei facturi din 9 martie 2020AICI! (sursa foto: forbes.ro)