DRAGNEA nu mai este acţionar la ferma de porci, fostul director a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, iar o companie germană a depus cerere de insolvenţă

În urmă cu aprope un an, FERMA SALCIA SA (fosta ROMCIP SA; CUI/CIF: 1413951), cunoscută drept „Ferma de porci a lui DRAGNEA„, a început să aibă probleme financiare majore, în mai puţin de două luni reuşind să refuze la plată 75 de bilete la ordin emise în favoarea partenerilor de afaceri – detalii AICI.

Societatea teleormăneană nu şi-a revenit, dovadă fiind procesele intentate de mai mulţi creditori, iar ieri, 3 mai 2019, s-a ales şi cu o cerere de insolvenţă, depusă de compania germană SCHWEINEMAST BRADER GMBH printr-o casă de avocatură din Bucureşti. Solicitarea nemţilor a dus la constituirea Dosarului nr.767/87/2019 de la Tribunalul Teleorman, pentru care instanţa încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Demn de menţionat este şi faptul că acest demers a fost iniţiat la scurt timp de la decizia Tribunalului Bucureşti de condamnare a fostului director general Dumitru MIŞU la 7 (şapte) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În plus, sentinţa mai spune aşa

obligă inculpatul (Dumitru MIŞU) în solidar cu partea responsabilă civilmente (ROMCIP SA, actuala FERMA SALCIA SA) la plata către partea civilă (Statul Român prin ANAF), cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat, a sumei de 596.525 lei, reprezentând debit principal, a sumei de 251.077 lei, reprezentând dobânda legală calculată până la data de 27.12.2018, şi a sumei de 145.553 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data de 27.12.2018, şi la plata, în continuare, a dobânzii şi penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, calculate până la data achitării integrale a acestuia

Dumitru MIŞU a fost director general al ROMCIP SA în perioada ianuarie 2010 – aprilie 2015, iar sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de toate părţile implicate şi deja Curtea de Apel Bucureşti a programat primul termen de judecată pe 22 mai 2019.

Şi acum… BOMBA! Ştefan Valentin DRAGNEA (foto), fiul lui Liviu DRAGNEA (foto), nu mai este acţionar la FERMA SALCIA SA, capitalul social de 819.000 lei fiind deţinut la ora actuală de Ilie-Liviu DRAGNE (98,9%) şi Gabriel TIANU (1,1%). Acţionarul majoritar deţine şi funcţiile de preşedinte CA şi director general.

Ştefan Valentin DRAGNEA a deţinut 90% din capitalul social până în urmă cu câteva luni. Conform menţiunilor de la Registrul Comerţului, pe 4 martie 2019 a fost depus actul constitutiv actualizat al societăţii FERMA SALCIA SA, document care are data de 28 ianuarie 2019, ceea ce înseamnă că cesiunea acţiunilor s-a efectuat la data respectivă. Altfel spus, DRAGNEA s-a retras din firmă… cu câteva zile înainte de pronunţarea sentinţei menţionate (anunţată iniţial pentru 31 ianuarie 2019, amânată pentru 12 februarie 2019)! (sursa foto: national.ro)