DRDP Iaşi are 185 de şefi… cu salariile secretizate! MUGUREL LAICU a fost remunerat anul trecut cu 201.883 lei… şi a mai supt 33.557 lei de la APAVITAL

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi este subunitate a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi are … 185 de şefi! Serios! Aşa scrie pe site-ul drdpiasi.ro, unde sunt postate 185 de declaraţii de avere (toate din acest an) ale unor angajaţi cu funcţii de conducere. Sunt şefi de tură, şefi de district, sefi de birou, şefi serviciu, şefi de secţie… până la şeful şefilor, directorul general regional Ovidiu-Mugurel LAICU (foto).

În declaraţiile de avere ale celor 185 de şefi de la DRDP Iaşi, veniturile salariale de la această instituţie sunt secretizate („anonimizate” e denumirea oficială; de fapt, sunt blurate). NUMAI aceste venituri salariale. Altfel spus, şeful/şefa care a depus declaraţia menţionează veniturile soţiei/soţului (dacă nu lucrează la DRDP Iaşi) dar ale lui/ei nu sunt publice! Mai mult, dacă angajatul DRDP Iaşi are venituri şi din alte surse… le menţionează. Doar leafa de la „instituţia-mamă” este secretă. O chestie total aiurea, care dă naştere la situaţii hilare… cum e în cazul „boss-ului”.
Cât e salariul secret al lui MUGUREL LAICU

În declaraţia de avere, Ovidiu-Mugurel LAICU nu îşi dezvăluie salariul de la DRDP Iaşi, dar spune că a luat anul trecut 33.557 lei în calitate de membru CA la APAVITAL SA Iaşi şi 280 de lei de la APDP Moldova. Mai mult, în document este menţionat şi venitul salarial al doamnei Luminiţa LAICU – 55.848 lei, cu precizarea că soţul Mugurel nu spune cine e angajatorul… de parcă nu ar fi clar că, la asemenea leafă, e vorba de o instituţie bugetară.

Luminiţa Delia LAICU este angajată ca inspector superior la Primăria Iaşi, funcţie care o obligă să depună declaraţie de avere (şi de interese). Iar în documentul din iunie 2019, doamna LAICU menţionează şi salariul soţului – 201.883 lei (o medie rotunjită de 16.824 lei/lună). E doar suma de la DRDP, pentru că mai este trecută şi indemnizaţia de la APAVITAL SA – 36.557 lei (diferă de ce a declarat Mugurel LAICU, dar probabil sunt incluşi şi banii de la APDP Moldova).

Din declaraţia anterioară a doamnei, aflăm că Ovidiu-Mugurel LAICU a câştigat în 2017 suma de 140.836 lei de la DRDP Iaşi. Asta înseamnă o majorare de 43% în 2018… sau de 5.087 lei PE LUNĂ. Doar creşterea e de 5.087 lei PE LUNĂ!

Şi uite-aşa salariile secretizate în declaraţiile de avere ale unor angajaţi devin publice datorită (sau din cauza, depinde cum privim lucrurile!) faptului că şi soţiile/soţii lucrează la stat! (sursa foto: facebook.com/mugurel.laicu)

PRECIZARE:
Chiar astăzi, 2 septembrie 2019, am sesizat Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la secretizarea/anonimizarea salariilor de la DRDP Iaşi. Am primit deja număr de înregistrare, în maxim 30 de zile ar trebui să ştim dacă această „golănie” are şi acoperire legală.

DOCUMENTE ATAŞATE:
Ovidiu-Mugurel LAICU – declaraţie de avere (2019)

Luminiţa Delia LAICU – declaraţie de avere (2019)